Ege Hem zamandan hem paradan tasarruf

Hem zamandan hem paradan tasarruf

05.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Karabağlar Belediyesi, bankları, çöp sepetlerini, mama ve sulukları şantiyesinde üretiyor. MUSKİ Genel Müdürlüğü de, araç ve ekipman onarımlarını kendi personeliyle piyasa fiyatının çok daha altında yapıyor

Hem zamandan hem paradan tasarruf

Karabağlar Belediyesi, bankları, çöp sepetlerini, mama ve sulukları Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde üretiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü de

Haberin Devamı

araç ve ekipman onarımlarını kendi personeliyle yapıyor. Park yenilemelerinden asfaltlamaya kadar birçok hizmeti ihale yöntemi yerine kendi olanaklarıyla yaşama geçiren Karabağlar Belediyesi, bankları, çöp sepetlerini, mama ve sulukları da kendi şantiyesinde üretiyor; tüm araçların oyun ve spor gruplarının onarımlarını da yapıyor.

‘İsraf etmiyoruz’

Bakım ve onarımların yanısıra kaporta boya yenileme çalışmaları Ulaşım Müdürlüğü Atölyesi’nde gerçekleştiriliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Atölyesi’nde de, parklarda kullanılan banklar, oturaklar, çöp sepetleri üretiliyor. Mevcut kaynakları doğru kullanmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Muhittin Selvitopu, “İlçemizde yaşayan 500 bin kişiye, en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bunun yolu da kaynaklarımızı israf etmeden, doğru kullanmaktan geçiyor. Şantiyemize yaptığımız yatırımlar ve yenilemeler sayesinde, zaman ve paradan tasarruf ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Değerinin altında

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü de, il geneline yayılmış 6 atölyesinde araç ve ekipman onarımlarını kendi personeli ile piyasa fiyatının çok daha altına yapıyor. MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün atölyelerinde kullanılamayacak hale gelen araçların da restorasyonu yapılıyor. Son olarak Menteşe’nin Bayır Mahallesi’nde bulunan atölyede birçok kısmının kullanım ömrünü tamamladığı kanal açma aracının yenileme çalışması gerçekleşti. Aracın lastik, alt takım, motor ve araç üstü ekipmanlarının bakım, onarımı yapıldı. Piyasa değeri yaklaşık 50 bin lira olan çalışma, atölyedeki personel tarafından yapılarak yaklaşık yüzde 75 daha ucuza mal edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Teknoloji ve yeniliklerden faydalanarak bi çok alanda yaptığımız tasarrufla, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sağlayabileceğimiz projeler üretiyoruz” diye konuştu.