Ege Henüz 7 yaşında fakat 14 ameliyat geçirdi

Henüz 7 yaşında fakat 14 ameliyat geçirdi

10.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizli’de doğuştan beyinde sıvı toplanması (hidrosefali) hastası olan 7 yaşındaki Eren Karaman, tedavisi için 14 ayrı ameliyat geçirdi.

Henüz 7 yaşında fakat 14 ameliyat geçirdi

Ameliyatlar nedeniyle başı ve karnı dikiş izleriyle dolu olan çocuğun şimdi de böbreklerinde taş olduğu ortaya çıktı.
Gümüşçay Mahallesi’nde yaşayan Ertan-Meryem Karaman’ın iki çocuğundan biri olan Eren Karaman’ın yaşına rağmen yaşadıkları görenlerin hayrete düşürüyor. Doğuştan hidrosefali hastası olan Eren’in beyninde sürekli sıvı toplanması meydana geliyor. Başı büyüyen Eren, sürekli ameliyat geçirmek zorunda kalıyor.

Sokakta oynayamıyor
Eren’e ilk ameliyatında beyninde toplanan sıvının idrar yoluna akması için vücudunun içinden geçen bir boru takıldı. Takılan borunun vücudunda enfeksiyona neden olması çocuğun yaşamını iyice kabusa çevirdi. Enfeksiyon nedeniyle bazı organlarında hasar oluşan küçük Eren, bağırsak, fıtık ve beyin olmak üzere 14 ayrı ameliyat geçirdi. Sokakta yaşıtlarıyla birlikte oynayamayan Eren, evinde oyuncaklarıyla zaman geçiriyor. Anne Meryem Karaman, şimdi de çocuğunun böbreklerinde taş olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Eren, bu yaşında çok acı çekti. Elimizden bir şey gelmiyor. Ona baktıkta yüreğim yanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Güneş yanığına soğuk kompres

Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Şule Gökşin, güneş yanıklarının, deri kanseri olma olasılığını artırdığını belirtti. Gökşin, güneş yanıkları sonrasında, sadece soğuk kompres uygulanması gerektiğini, bu bölgeye yoğurt, diş macunu ve salça gibi maddelerin sürülmesinin çok yanlış olduğunu belirtti. Güneş yanığından korunmak için güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce mutlaka koruyucu krem sürülmesinin önemine değinen Gökşin, “Güneş kremi 3-4 saatte bir tekrarlanmalıdır. Güneş yanıklarında ağrının giderilmesi için yanık bölgenin sadece soğuk su musluğunun altına tutulması veya yanık bölgeye soğuk kompres uygulaması daha faydalı olacaktır” diye konuştu.