Ege “Her gün 5 fabrika gezeceğim”

“Her gün 5 fabrika gezeceğim”

18.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İASOB) 24 Şubat’ta yeni yönetimin belirlenmesi için yapılacak seçimde mevcut Başkan Hilmi Uğurtaş’a rakip çıkan Bayram Talay, meslek yüksekokulu açacağını, afet yönetim merkezi kuracağını, her gün beş fabrika gezip dert dinleyeceğini söyledi.

“Her gün 5 fabrika gezeceğim”

Kira gelirleri artmalı
İAOSB’yi yönetmeye talip olan MEBA Reklam’ın sahibi Bayram Talay, aday yönetim kurulu üyeleri Yaşar Şimşek, Melih Dirin, Mehmet Karahaliloğlu ve Işık Kaftan olarak açıkladı. Mevcut Başkan Hilmi Uğurtaş’a rakip çıkan Talay, sanayiciyi ihtisas fuarlarına götürüp masrafları kendisinin karşılayacağını, iki dönem toplam dört yıl görev aldıktan sonra koltuğunu genç sanayicilere bırakacağını, İAOSB’nin 20 bin olan istihdamını 45 bine çıkarıp bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini belirterek, her gün beş fabrika gezip dert dinleyeceğini ifade etti. Talay ayrıca İAOSB’de 1 milyon liralık kira gelirinin toplanmadığını öne sürerek, seçimleri kazandıkları takdirde bu paraları toplama sözü verdi.

İDESBAŞ’ın başına Özlem Değirmencioğlu geldi
İzmir Menemen Serbest Bölge A.Ş. (İDESBAŞ) Genel Müdürlüğü’ne Özlem Değirmencioğlu getirildi.
Malatya doğumlu, 42 yaşındaki Özlem Değirmencioğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İş yaşamına Menkul Kıymetler Piyasası’nda Yatırım Uzmanı olarak başlayan Değirmencioğlu 1996-2005 yılları arasında Ege Üniversitesi’nde çalıştı. Değirmencioğlu üniversitede sırasıyla EBİLTEM’de İşletme Uzmanı, Rektörlük de Organizasyon ve Sistem Geliştirme Yöneticisi, Strateji ve Planlama Koordinatörü olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında da Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Danışmanlığı ve Yönetim Kurulu Koordinatörlüğü yapan Değirmencioğlu 2009-2010 yılları arasında İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreterliği görevini üstlendi.