Ege ‘Her yardım kampanyasına inanmayın’

‘Her yardım kampanyasına inanmayın’

07.11.2017 - 04:49 | Son Güncellenme:

Aydın Kuşadası’nda, doktorların “Sağlıklı doğacak” açıklamasına karşın, 1 Ocak 2017’de kolu ve omzu olmadan dünyaya gelen Almina bebekle ilgili olarak, internette korsan bir destek kampanyası düzenlendiği ortaya çıktı

‘Her yardım kampanyasına inanmayın’

‘https://www.change.org/p/cumhurba %C5%9Fkan%C4%B1-almina-bebek-i%C3%A7in-biyonik-kol’ adresinde yapılan “Bugün İrem imzanı bekliyor! duyurusuyla para talep ediliyor. Duyuruda, bebeğin fotoğrafıyla birlikte “Aydın’da 24 doktorun sağlıklı dediği Almina bebek, kolu ve omzu olmadan doğdu. Almina bebek, 9 ay boyunca tüm kontrolleri yapıldığı halde, aileye doğum olana engelli şekilde doğacağı aileye söylenmedi ve gerekli müdahaleler yapılmadı. Omuz olmadığı için protez de yaptırılamayan Almina bebeğin biyonik kola ihtiyacı var, ancak ailenin bunu yaptıracak maddi imkânı yok. Almina bebeğin ve ailesinin hayata gülen gözlerle bakması için yardım toplansın ve yaşadıkları bu acı son bulsun” ifadeleri kullanılıyor.

Haberin Devamı

‘Bizim talebimiz yok’

Kızlarının durumunun kendilerini çok üzdüğünü, ancak şimdilik kesinlikle bir destek talebinde bulunmadıklarını belirten Sevinç-Erhan Sökmen çifti, “Bu kampanyanın bizimle ilgisi yok, böyle bir talebimiz de yok. Hiç kimse bu kampanyaya katılmasın” vurgusunu yaptı.