Ege ‘Herkes festivali konuşacak’

‘Herkes festivali konuşacak’

19.02.2017 - 03:24 | Son Güncellenme:

Çeşme 8. Alaçatı Ot Festivali’nin 6-9 Nisan günleri arasında düzenleneceğini açıklayan Başkan Dalgıç, “Herkesi, ‘O an Alaçatı’daydım’ diyebilmek için çağırıyorum” dedi

‘Herkes festivali konuşacak’

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Otların Rüzgârlı Öyküsü: 8. Alaçatı Ot Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’nin en prestijli festivallerinden olan, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören etkinliğe, birçok tur şirketinin yurtiçi ve yurtdışından tur düzenlediğini kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festivalin bu yıl 6-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini kaydetti. Dalgıç, “Shining Star Awards 2016’da “En Başarılı Festival” ödülüne layık görülerek başarısını ödülle taçlandıran ve geçen yıl rekor bir katılımla gerçekleşen festivalimizde bu yıl çok daha fazla sayıda ziyaretçiyi ağırlayacağız. Hem yöre halkı hem de ziyaretçiler için yine unutulmaz bir festival olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Herkes festivali konuşacak’
Alaçatı’yı yaşamak için...

Alaçatı Ot Festivali’nin bölgenin doğallığını ve kültürünü yansıtan bir festival olduğunu vurgulayan Başkan Muhittin Dalgıç, Alaçatı’nın zengin mutfak kültürünün ve geleneklerinin gelecek nesillere aktarılması maksadıyla yola çıktıklarını, dar kokulu mistik sokaklarında ot kokulu yemekleriyle ziyaretçilerini bekleyen Alaçatı’nın bu kültürünü paylaşmak istediklerini söyledi.

Her gün tur şirketleri ve tekil ziyaretçilerden onlarca telefon aldıklarını, her geçen yıl festivale olan ilgi ve katılımın arttığını kaydeden Dalgıç, “İnsanlarla güzellikleri paylaşmak, ‘O an Alaçatı’daydım’ diyebilmek için herkesi bu festivali paylaşmaya çağırıyorum” diye konuştu.

4 gün stantlar açık olacak

Haberin Devamı

Bu yıl da festival bünyesinde birçok atölye, söyleşi, doğa gezileri, sergiler ve 4 gün boyunca açık olacak stantlar yer alacak. Festivalin final gününde ise “En güzel otlu yemeği kim yapacak? “ ve “En çok çeşit otu kim toplayacak? “ kategorilerinde yarışmalar düzenlenerek kazanan yarışmacılara altın ödülü dağıtılacak.

Yazarlar