Ege Herkesin başkanıyım

Herkesin başkanıyım

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir adaylığı için adı geçen ve 14 yıldır Balçova Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Ali Çalkaya, “Eğer Aziz Bey yokum derse ve Genel Merkez düşün derse adaylığı düşünürüm” dedi

Herkesin başkanıyım

2004 yılında CHP bayrağını Balçova’ya diken Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, geçen süreçte partisinin oyunu yüzde 34’ten yüzde 70’e çıkardı. Diğer partilerin seçim vaatlerini de hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Çalkaya, “Jeotermal benim eserim. Bu kentin yüzde 98’i jeotermalle ısınıyor. Su akar Türk bakar dediklerini ben bu kentte terse çevirdim. İlçemizde prestijli işler yaptım” dedi, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Jeotermal benim eserim’

“Bütün belediye başkan adaylarının bildirgelerinde ne varsa hepsini gerçekleştirdik. Rakiplerin sözlerini de yerine getirdik. Mütevaziyimdir ama bir konuda mütevazi olamayacağım. Jeotermal benim eserim. İlçemizin tören alanı yoktu. Göreve geldim ve resmi tören alanı yaptım. Her yağmurda 30-40 evi su basıyordu. O yağmurlarda giyindim, sabaha kadar suyun nerelerden aktığını tespit ettim. Şimdi böyle sorunlar yaşanmıyor. Yeşil alanı abartısız iki katına çıkardım. Kültür merkezi sözümüzü de önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Projenin temelini atacağız. Bu kentte yaptığım her şeyi bu kentin gücüyle yaptım. 10 kişiden 7’sinin oyunu alacağım dedim ve bunu gerçekleştirdim.”

Haberin Devamı

‘Hiçbir siyasi çıkarım yok’

Hizmet ederken siyasi çıkar gütmediğini ve insanların da bunun farkında olduğunu belirten Başkan Çalkaya, “900’ün üzerinde sokak sorumlumuz var. Her doğanın, ölenin evine gidiyoruz. Cenaze evlerine ilk kez pide-ayran yollayan belediye başkanıyım. Vatandaşın evine en az 10 farklı yolla girdim. İnsanlar yaptığım şeyleri siyasi kazanma arzusuyla yapmadığımı biliyor. O yüzde insanlar bana yüzde 70’in üzerinde oy veriyor. Bu kentin insanıyla aramızda iyi bir bağ kuruldu. Seçim çalışmalarımdan sonra yaptığımız analizlerde Balçova’da MHP’lilerin yüzde 40’ının, AK Partilerin ise yüzde 15-16’sının oyunu alıyorum. Yüzde 70’i sadece CHP’liler vermiyor. İnsanlara, onları sevdiğimi hissettiriyorum. Yapmacık bir işim yok. Her yıl 31 Aralık gecesi 20-25 yaşlı, kimsesiz, durumu iyi olmayan ailelerle yılbaşını geçiriyorum. Herkes bayramlarda tatile giderken ben Arefe günü evleri ziyaret ediyorum. Geçen sene üniversiteyi kazanan 655 gencimize bilgisayar verdim. 600 öğrenciye daha vereceğiz. Ben herkesin belediye başkanıyım” diye konuştu.

Herkesin başkanıyım

‘Yine partim için çalışırım’

Yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Eğer Aziz Bey yokum derse ve Genel Merkez düşün derse Büyükşehir adaylığını düşünürüm” yanıtını verdi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Açıklamayı etik bulmuyorum’

“5 ay önceden ismimin geçmesi benim adıma onurdur. Şuan bir belediye başkanı olduğu yere adayım demeyi etik bulmam. Şartlar olgunlaştığında genel merkez karar verecektir. Balçova’da ‘devam et’ derlerse, koştururum, ‘hayır, sen 3 dönem yaptın, yeter’ derlerse, yine partim için çalışırım. Ne görev verirlerse onu yaparım.”

‘Oy hedefim yüzde 70’

Çalkaya aday olursa yüzde 70 ve üzeri oy hedefi olduğunu da belirtti, “Bu kentte sevginizi insanlara yansıtırsınız, İzmir hoşgörünün kenti. Sürükleyici bir gücüm vardır. 17 yaşından bu yana sokak siyaseti yapıyorum. İnsanların ne istediklerini çok iyi biliyorum. Hem iş hayatımda hem de belediye başkanlığında yaptıklarım var. Hayatı her anlamıyla iyi biliyorum. Balçova’yı nasıl yönettiysem kazandığım her yeri öyle yönetirim” dedi.