Ege Hiçbir felaket gönülleri yıkamadı

Hiçbir felaket gönülleri yıkamadı

08.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyi’nin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü buluşmasında İzmir’in son üç buçuk yılda yaşadığı deprem, orman yangını, pandemi gibi felaketleri gönüllülük esasıyla atlattıklarını ifade etti.

Hiçbir felaket gönülleri yıkamadı

“Sel gider, kum kalır derler ya, son üç yılda yaşadığımız tüm krizleri tam da böyle aştık. Geriye gönüllülük ve dayanışma ruhumuz kaldı” mesajı veren Başkan Soyer, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Çığ gibi büyüdü

“İzmir’de dayanışma ruhunu ve gönüllülüğü büyüterek yaşanan krizlerin daha da hazin felaketlere dönüşmesini hep birlikte engelledik. 30 Ekim’de depremzede yurttaşlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşmaları için çığ gibi büyüyen bir gönüllülük hareketi örgütledik. Pandemi sürecinde, çiftçimizin hasadını yapma konusunda işgücü ihtiyacı büyük bir sorun olmuştu. İmece ruhu ile 459 gönüllü gencimiz dönüşümlü olarak Kemalpaşa’daki 21 mahallede 95 üreticimizin bahçesindeki kiraz hasadına katıldı.”

Başkan Soyer ayrıca İzmirlileri Bereket Hareketi dayanışmasına da katılmaya çağırdı. Bereket Hareketi’ne gelen her bir destek için Büyükşehir de kampanyaya eşit miktarda katkı koyacak.

İzmir Kent Konseyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç ise, “Kent sakinlerine ‘Gelin katılın birlikte yönetelim’ diyoruz. Birlikte yapacağımız güzellikler, milyonlarca yurttaşımıza mutluluk getirsin” dedi.

Haberin Devamı

Yerellik ve dijitalleşme

Büyükşehir Belediyeleri Turizm Birimleri buluşmasının üçüncüsü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Turizmin son yıllarda öne çıkan iki özelliği, yerelleşme ve dijitalleşme; geleceği de şekillendirecek iki başlık olarak gözüküyor. Yerel özelliklerinizi daha fazla görünür hale getirmek ve aynı zamanda teknolojiyi bütün bunlarla daha fazla buluşturmak. Bu iki başlıkta kafa yormak gerekiyor” dedi. 2022 yılı sonuna kadar 1,5 milyon turist beklediklerini söyleyen İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta de, Türkiye’de en çok arkeolojik kazının yapıldığı ilin de İzmir olduğunu belirtti.