Ege ‘Hizmet için geliyoruz’

‘Hizmet için geliyoruz’

27.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, projelerini açıkladı, “Tarihi yapılar turizme kazandırılacak. Sıkıntı yaşayan bölgelerde yerinde dönüşüm yapılacak” dedi

‘Hizmet için geliyoruz’

CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, İzmir’in kalbi Konak’ın değişmesi yenilenmesi ve gelişmesi için projelerinin hazır olduğunu söyledi. Projelerin her kesimi kucaklayacağını, Konak’ın çehresini değiştirmeyi hedeflediğini anlatan Batur, “Konak’ın ihtiyaçlarını belirledik. Mahallelerimizde yaptırdığımız anketle sorunları tespit ettik. Vatandaşlarımızın şikayetlerini isteklerini öğrendik. Bu bilgiler içinde uçuk olmayan, ayakları yere basan ve yapılabilecek projeleri hazırladık. Görev süremiz içinde hepsini hayata geçireceğiz. Bölgedeki sıkıntıları bir mimar vizyonuyla çözmek için hemen çalışmalarımıza başlayacağız. Kentin planlama noktasında, çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Yıllardır sıkıntı yaşayan bölgelerin yerinde dönüşüm sağlanması noktasında Narlıdere’deki tecrübemizi Konak’a da aktarmayı planlıyoruz” dedi.
Konak’ın zengin bir tarih birikimi olduğunu ve bu kültürel mirasın kent yaşamıyla turizme de yansıması için çalışacaklarının altını çizen Batur şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Kordon Fest’

“Bizim bir Kemeraltı’mız, Agora’mız, Kadifekale’miz var. Tarihi yapılarımız var. Atatürk ile Latife Hanım’ın nikahı bu ilçede yapıldı. Tüm bu yapıların yarınlara aktarılması ve kent yaşamına, turizme dahil edilebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Kemeraltı geceleri de yaşayan bir yer olacak. Nasıl İzmir’in kalbi Konak ise Konak’ında kalbi Kordon. Kordon yurt dışında bile şehrimizi tanımlayan büyük bir marka. Bu markayı daha da güzel bir hale getirmek için esnafımızla işbirliği içinde, başarılı çalışmalara imza atacağız. Kordon’da ünü yurt dışına kadar uzanacak festivaller düzenleyeceğiz. ‘Kordon Fest’ adı altında Kordon’u sadece İzmirlinin değil dünya çapında büyük bir festival alanı haline getirmeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Abdül Batur, diğer projelerini de şöyle sıraladı: Kent yenileme projeleri başlatılacak, Planı olmayan alanlar da planlama yapılacak. Konak’ın tarihi yerleri aslına uygun şekilde restore edilerek turizme kazandırılacak. Tema parkları oluşturulacak, pazaryerlerinde yenileme çalışmaları yapılacak.

Destekler sürecek

Kültür, sanat ve sporda örnek olunacak, desteklenecek. Çöp topluma sistemi yeniden planlanacak, engelsiz bir Konak inşa edilecek. Yeşil alanların sayısı artırılacak. Konak Belediyesi bünyesinde sürekli açık olacak, vatandaşların istek, görüş ve şikayetlerine hızla çözüm yolu bulacak ‘Bilgi Destek Merkezi’ oluşturulacak. Kent Danışma Meclisi kurulacak. ‘Birlikte Yönetmek’ mottosuyla yeni proje ve fikirlere açık bir yapı kurulacak. Ferahlı ve Mehtap mahallerine cemevi yapılacak. Kent meydanlarımız yeniden düzenlenecek. İhtiyacı olan öğrencilerin eğitim ihtiyaçları karşılanacak. Engelliler için gündüz bakım evi kurulacak. Burada eğitime katkı sağlanacak. Kadınlar için sığınma evi yapılacak ve kadın danışma merkezi kurulacak. Hiçbir ayrım yapılmadan her mahallenin kaldırım, yol, merdiven, park sorunları bitecek. Semt evlerinin sayısı artacak. Emekliler için 2. bahar evleri yapılacak. Genç Girişimciler Akademisi kurulacak.

Gıda bankası

Madde bağımlılarını yeniden topluma kazandırmak ve rehabilitasyonları için bir merkez hayata geçirilecek. Sokaktaki can dostlar için modern yaşam alanı kurulacak. Yeni belediye binası en kısa sürede hizmete girecek. 70 yaş üzeri vatandaşların evlerindeki küçük tamiratlar belediye tarafından yapılacak. Sosyal yardımlar artarak devam edecek. Gıda ve giyim bankası oluşturulacak.