Ege Hizmete adanan bir ömre saygı

Hizmete adanan bir ömre saygı

22.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in asırlık hizmet çınarı, ismi bir marka haline gelmiş Ayşe Mayda, Konak Belediyesi’nin “Ustaya Saygı” etkinliğinin konuğu olacak

Hizmete adanan bir ömre saygı

Konak Belediyesi, Usta’ya Saygı etkinliğiyle bu kez Ayşe Mayda’yı, Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde İzmirliler ile buluşturacak. Ustaya saygı etkinliğinde, bilgi birikimleri, yetenekleri, yaşamları, başarılarıyla iz bırakan İzmirli düşün, sanat ve bilim insanları konuk ediliyor. İsmi bir marka haline gelen Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda, yarın akşam (23 Kasım Çarşamba) Usta’ya Saygı’nın konuğu olacak. Prof. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu’ndaki etkinlik saat 18.30’da başlayacak. Yüz yıla yakın bir ömrü insana, sevgiye, İzmir’e adayan Mayda, yaşamını anlatan kısa film gösteriminin ardından ailesi ve dostlarının gözünden tanıtılacak. Ayşe Mayda ve sevenleri birlikte olmanın keyfini paylaşacak. 1916 doğumlu Ayşe Mayda sevenleriyle buluşurken, İzmirliler yaşayan bir tarihe, asırlık bir çınara, başarı ve sevgi dolu bir ömre de tanıklık edecek.

İlk diş hekimlerinden
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümünü bitirdikten sonra Türkiye’nin ilk ortodontisti olan Ayşe Mayda, yaşamını bilim ve insanlık adına çalışarak geçirdi. Dünya Ortodontistler Rehberi’ne adı yazılan ilk Türk oldu. PTT onun için posta pulu bastı. Çok sayıda derneğin kurucusu oldu. Inner Wheel Kulübü Margarette Golding Ödülüne layık görüldü. Yaşadığı sokağa ismi verildi. Yaptırdığı okul, spor ve kültür salonu ve fen labaratuvarıyla eğitimi destekledi.