Ege Homeros, doğduğu kente geri dönüyor!

Homeros, doğduğu kente geri dönüyor!

25.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

1. Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali başlıyor. Üç gün boyunca 21 farklı etkinliğin gerçekleşeceği organizasyonda, açık hava konserleri de düzenlenecek...

Homeros, doğduğu kente geri dönüyor

Bayraklı Belediyesi, bu yıl ilk kez 1. Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali düzenleyecek. İzmirli olduğu ve eserlerini Meles Çayı kıyılarında yazdığı uluslararası otoritelerce kabul edilen Homeros, Bayraklı Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek festivalle doğduğu kente yeniden dönecek. 3-5 Haziran günleri arasında gerçekleşecek festivalin onur konukları iki kez Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen dünyaca tanınan şair Adonis ve Türk Edebiyatı’nın duayenlerinden Özdemir İnce olacak. İki isme Homeros Onur Ödülü verilecek. Festivale yurtdışından şairler Raguel Lanseros, Manahel Alsahoui, Claudio Pozzani, Christos Koukis, Sylvestere Clancier de katılacak. Ülkemizden Ahmet Telli, Yaşar Aksoy, Feyza Hepçilingirler, Nihat Behram ile birçok şair, gazeteci ve akademisyen yer alacak.

Haberin Devamı

Sanat şöleni

4-5 Haziran tarihlerinde Folkart Galeri’nin koleksiyonuna ait Adonis El Yazmaları ve Habib Aydoğdu Resim Sergisi de Tepekule Kongre Merkezi’nde ziyarete açılacak. Direktörlüğünü şair-yazar Tuğrul Keskin’in üstlendiği festivalin sunumlarını Gülsen Tuncer, Batıgün Sarıkaya ve Metin Uca yapacak. Üç gün boyunca 21 farklı etkinliğin hayat bulacağı organizasyonda, açık hava konserleri de halkla buluşacak. 3 Haziran Cuma günü gerçekleşecek Açılış Galası’nda Fuat Saka sahne alacak. 4 Haziran’da, Ercan Çağıran, Gökhan Çağıran ve Gülcan Altan, Yamanlar Nazım Hikmet Parkı’nda saat 21.00’de Bayraklılılarla buluşacak. Kapanış gününde Bayraklı sahilde saat 21.00’de Agora Minör Grubu ve Oğuz Aksaç’ın sahne alacağı bir konser düzenlenecek.

Haberin Devamı

“Bayraklı’da edebiyat ve sanat şöleni yaşanacak” diyen Başkan Serdar Sandal, “Yeni bir vizyonla ilçeyi yeniden planlıyoruz. Aslında İzmir’in kalbi derken tam da bunu diyoruz” diye konuştu.