Ege ‘Huzur götürdük’

‘Huzur götürdük’

30.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

DEÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen panele katılan Bilal Erdoğan “Dünyaya Türklerin fetih algısını doğru olarak aktarmalıyız” dedi.

‘Huzur götürdük’

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Erdoğan’ın da katılımıyla Okçular Vakfı tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen ‘Fetihleri Anlamak Fatihleri Anmak-Türk Deniz Fetihleri ve Çaka Bey’ başlıklı panele ev sahipliği yaptı. Program, ‘İzmir Fatihi Çaka Bey Belgeseli’ gösterimi ve DEÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası dinletisiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Erdoğan, “Ecdadımızın fetih algısı, fethedilen yere zulüm götürmemektir. Bu kapsamda Türk devletleri, fethettikleri bölgeye huzur, adalet ve barış götürmeyi önemsemiştir. Bu kadar uzun soluklu olan imparatorluklarımızın sırrı da budur. Ancak batının algısı negatif. Hepimizin sorumluluğu dünyaya Türklerin fetih gayesini yeniden anlatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar da, çocuk ve gençlere ulusal mensubiyet bilincini aşılamanın en güzel yolunun davranışlarla mümkün olacağını vurguladı, “Buradaki çıkış noktamız onlara tarihi anlatmak, eğitim vermek ve yol göstermektir. Nihayetinde hedef, ülkesine bağlı, aklı ve vicdanı hür bireyleri topluma kazandırmak” diye konuştu.

Rektör Hotar, 14 yaşında milli üniformayı giyerek şampiyon olan merhum Yücel Cavkaytar’ın adının verildiği Okçuluk Sahası ile Okçuluk Ormanı’nın Tınaztepe Yerleşkesi’ne kazandırıldığını söyledi.