Ege İha­le dos­ya­la­rı mer­cek al­tın­da

İha­le dos­ya­la­rı mer­cek al­tın­da

25.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi’nde yolsuzluk iddiaları üzerine soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Çeşitli ihalelere ilişkin belgelerin incelemeye alındığı belirtildi

İha­le dos­ya­la­rı mer­cek al­tın­da

“Temiz eller savcısı” işbaşında
İZMİR’DE çete suçlarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla Buca Belediyesi’ndeki bazı ihaleler incelemeye alındı. Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, belediyeye gidip söz konusu ihale dosyalarına el koyduğu belirtildi.

Belgeler tek tek inceleniyor
BU belgeleri tek tek incelemek üzere uzman bir heyet görevlendirildi. Heyetin daha sonra savcıya rapor vereceği kaydedildi. Suç unsuru bulunması durumunda sorumlular hakkında dava açılacağı bildirildi. Olaya el koyan savcı Murat Gök, yaptığı bir dizi organize suç soruşturmasıyla öne çıkmıştı.

“Çıkar grupları şikayet ediyor”
Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy konuyla ilgili şöyle konuştu: Belediyeye jandarma gelmedi. Savcılık tarafından istenen evrakları geçen hafta biz gönderdik. Bazı çıkar gruplarının Atatürk Maskı, Buca Spor Vadisi
ve Buca Tıp Merkezi’yle ilgili iftiraları var. Bunların hepsi ihaleli, Sayıştay’dan onay görmüş projeler. Hiçbir kusurları yok. Daha önce de İçişleri Bakanlığı’na şikayet etmişlerdi, bir şey çıkmadı.