Ege İhanet infazına müebbet istendi

İhanet infazına müebbet istendi

25.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümüldür’de 5 çocuk annesi 21 yıllık eşini, tatile götürdüğü pansiyonda “kendisini aldattığı gerekçesiyle” bıçaklayan zanlının savunması hafifletici neden olarak görülmedi; hakkında en ağır ceza istemiyle dava açıldı

İhanet infazına müebbet istendi

Gümüldür’de, 14 yaşında evlendiği beş çocuk annesi eşi Yeşim Baytar’ı kendisini başka erkeklerle aldattığı iddiasıyla öldüren H.B.hakkında, “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, geçen 24 Ağustos’ta Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi’ndeki bir pansiyonda meydana geldi. 40 yaşınndaki H.B., henüz 14 yaşında evlendiği 21 yıllık karısı 35 yaşındaki Yeşim Baytar’ı, kendisini başka erkekle aldattığı iddiasıyla, çocuklarını ve baldızını odadan çıkartıp bıçaklayarak öldürdü. Yakalanan ve daha önce de eşinin sırtına adını jiletle kazıyan zanlı H.B., tutuklandı.

Karmakarışık hikaye
Eşi Yeşim Baytar’ı kendisini başka erkekle aldattığı ve sürekli evi terk ettiği gerekçesiyle öldürdüğünü öne süren H.B., “Kendisiyle 21 yıl önce evlendim. İstanbul’da yaşarken o’nun isteği ile İzmir’e yerleştik. Burada da yine evi terk etmeye devam etti. Ben de üç çocuğumu yurda verdim. En küçüğünü eşim yanına alıp gitmişti. 70 gün sonra eve geri döndü. Yurtan gidip çocukları birlikte aldık. Ailece Gümüldür’e tatile gittik. Olay gecesi yatmadan önce kızım gelip annesinin alkol aldığını anlattı. Geceyarısı uyandım. Eşimi yanımda görmeyince yan odada cep telefonuyla konuşurken gördüm. Tokat atınca görüştüğü kişinin dostu olduğunu söyledi.’ dedi.

Savcının talebi
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Emine Şahan Öğüş, sanık koca H.B. hakkında iddianame hazırladı. Savcı Öğüş iddianamade genç kadının, vücuduna isabet eden 12 bıçak darbesiyle yaşamını yitirdiğini belirtti. H.B’nin, kendisini aldattığını öğrendiği eşi Yeşim Baytar’ı haksız tahrik altında bıçaklayarak öldürdüğünün sabit olduğunu, buna göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya henüz başlanmadı.

Haberin Devamı

Sevgilisi yasak aşkı kabullendi
Ölen Yeşim Baytar ile iki yıldır birlikte olduğunu kabul eden E.A. jandarmaya verdiği ifadesinde, “İki yıl önce Yeşim ile tanışıp, imam nikahı kıyarak Çankırı’da yaşamaya başladık. Olaydan önce Yeşim’in kardeşi M.T., telefonla bana mesaj atıp, ablasının zor durumda olduğunu söyledi. Olayın olduğu gün Gümüldür’e geldim. Daha sonra öldürüldüğünü öğrendim” dedi.