Ege İhmal yok hizmet var

İhmal yok hizmet var

17.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’ı yönetmesi için AK Parti’den aday gösterilen Bilal Doğan, üç tane müjde verdi, “Taleplerimiz doğrultusunda hükümetimiz; Millet Bahçesi, Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi ve yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattı” dedi.

İhmal yok hizmet var

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan, projelerini Milliyet Ege’ye anlattı. 20 yıldır ihmal edilen ilçenin sakinlerini sosyal belediyecilikle tanıştıracaklarını belirten Doğan, “500 bin kişinin yaşadığı yerde bir tane sinema ve tiyatro yok. Kültürel etkinliklerin yapılabileceği salon veya alanlarlar yok. Karabağlar’ın bir meydanı yok. 2009 yılında Konak’tan ayrıldığından bu yana yeni bir bulvarı, sokağı, caddesi yok. Kafamızı nereye çevirsek bir şeyler eksik, anneler bizden çocuklarıyla güvenle vakit geçirebilecekleri parklar istiyor” dedi. Buldukları her boş kamu alanını, çocuk, genç, kadın ve yaşlıların günlerini geçirebileceği yeşil alanlara dönüştüreceklerini dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Üreticiye destek

“Karabağlar’da çok ciddi anlamda pazaryeri eksiği var, var olanların koşulları da sağlıksız. Otoparkı, kafesi, tuvaleti olan kapalı pazaryerleri yapacağız. Yakın semtlerde yaşayanlar için ücretsiz servis hizmeti olacak. İki tane köyümüz var, Kavacık ve Tırazı. Buralarda yetişen ürünlerin taze taze vatandaşa ulaşması için köy konağı, pazaryeri ve otopark planlıyoruz. Önceliğimiz Kavacık olacak, dünyaca ünlü üzümü başta olmak üzere yetişen bütün ürünlerini satmayı planlıyoruz. Haftasonu köyünde ürününü satan köylü, kalanı da Karabağlar merkezde açacağımız köylü pazarında satacak. Bu köylü pazarında Menderes, Kemalpaşa ve Torbalı köylerinden üretici kadınlara da yer vereceğiz.”

Trafik çilesi bitecek

Haberin Devamı

Karabağlar’da trafiğin içinden çıkılmaz hale geldiğini belirten Doğan, basit dokunuşlarla kısa sürede sorunu çözeceklerini dile getirdi. Tek-çift yön düzenlemesi ile yeni alt ve üst geçitlerin üç ay içinde trafiği rahatlatacağını ifade eden Doğan, “Yeşillik Caddesi üzerindeki trafik lambalarının sıklığı nedeniyle yaşanan sıkışıklık üç ayrı noktada yapılacak yonca kavşaklarla giderilecek. Yeni bulvarlar ve yeni caddeler açmayı planlıyoruz. Ciddi bir otopark problemi de var. Vatandaş mecburen uygun bulduğu yerde cadde kenarına park ediyor. En az 5 bin araçlık belediye ait bir otopark planlıyoruz” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otopark fonunda 62 milyon lira olduğu bilgisini veren Doğan, “Başkan Aziz Kocaoğlu 2014 yılında 21 tane otopark yapacağanı açıkladı ancak sadece altı tanesi hayata geçti. Para hazır bekliyor, ilçeleri gezip “Alın bu parayı şuraya otopark yapın” demesi gerekiyor ya da ilçe belediye başkanı kendi imkanlarıyla yapacak. Ama bu iki yolu izleyip çözüm üreten olmadı. Geriye kalan 15 otoparkı Büyükşehir adayımız Nihat Zeybekci ile yapacağız. İzmir’in en az 100 bin araçlık otoparka ihtiyacı var. Kentin toplam nüfusunun yüzde 12’si Karabağlar’da yaşadığına göre 12 bin araçlık otoparka ihtiyacımız var” dedi.

Üç büyük proje

Karabağlar’ı kurtaracak en önemli projelerin hükümet tarafından başlatıldığı müjdesini de veren Doğan, “Bunlardan ilki Poligon’daki atış alanının millet bahçesine dönüştürülmesi olacak. Talebimizi hükümete ilettik. Şu an 90 dönümlük alanın devir işlemleri sürüyor. Demokrasi Üniversitesi’nin yerleşkesi de Uzundere’deki Toki konutlarının yanında yer alan 380 dönümlük araziye kurulacak. Çalışmalar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatıldı. Yerleşke kurulunca hem ilçedeki sosyal hayat canlanacak hem de istihdam yaratılacak. Kentsel dönüşüm ile ilgili ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destekleme kararı çıktı. Yerinde dönüşümle vatandaş mağdur değil, mutlu olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mobilya çarşısı

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan, ilçedeki mobilyacıların Torbalı’da kurulması planlanan ihtisas organize sanayi bölgesine taşınmasıyla boşalacak yerleri nasıl değerlendireceğini anlattı. Yeşillik Caddesi’nin iki yanında işyerleri planladıklarını belirten Doğan, “Mobilyacılar için daimi satış ve sergi alanı haline getirmek istiyoruz. Aslında modern bir mobilya çarşısı olacak. Firmalar buradan ürünlerinin nakliyesini yapacak. Kuracağımız eğitim salonlarında hangi elemana ihtiyaçları varsa halk eğitim ve işkur desteğiyle meslek kursları vereceğiz. Burada eğitim alan hemşehrimiz iş sahibi olacak, mobilyacı da aradığı kalifiye elemanı bulacak” dedi.

Haberin Devamı

Kaderine terkedilmiş

Nasreddin Hoca Heykeli ile ilgili düşüncelerini dile getiren AK Parti Karabağlar adayı Bilal Doğan, “Nasreddin Hoca ortak değerimiz. Fakat bu tesis kaderine terk edilmiş. Eksiklerini tamamlayıp işler hale getireceğiz.
İzmirlilerin ve Karabağlarlıların hizmetine
sunacağız.