Ege İhracatın yıldızları ödüllendirildi

İhracatın yıldızları ödüllendirildi

08.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mermer, termal ve gıdanın başkenti Afyonkarahisar’da 2021 yılında en çok ihracat yapan 5 firmayı ödüllendirdi. 2021 yılında Afyonkarahisar’ın ihracat şampiyonu ŞUAYP DEMİREL firması oldu.

İhracatın yıldızları ödüllendirildi

Afyonkarahisar İhracatının Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Afyon’un 2021 yılında 381 milyon dolar olan ihracatının ilk etapta 500 milyon dolara, orta vadede 1 milyar dolara çıkacak potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkanı İbrahim Alimoğlu da, “EMİB üyeleri arasında Afyonlu ihracatçılar birinci sırada yer alıyor. Hayatımız Maden Çalıştayı’nın beşincisini Afyon’da düzenleme kararı aldık” dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ithalat-ihracat dengesinde dış ticaret fazlası verdiklerini, Türkiye’de ihracatın ithalatı karşılama oranında 81 il içinde 13’üncü sırada yer aldıklarını belirtti. Mermerciliğin, Afyonkarahisar ve İscehisar’da vazgeçilmez bir meslek olduğunu dile getiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclsi Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ise, mermercilik sektörünün Afyonkarahisar’da 10 bin kişilik istihdam sağladığını ve kent ekonomisine büyük destek olduğunun altını çizdi.