Ege İki ilçeye mezbaha

İki ilçeye mezbaha

19.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Tire ve Menemen’e yapılacak tesisler 20 milyon liralık yatırımla yıl sonunda hizmete girecek

İki ilçeye mezbaha

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonundan doğan İzmir Tarımı başlığı altındaki uygulamalar doğrultusunda Tire ve Menemen’de kırsal kalkınmaya ivme kazandıracak modern mezbahalar kuruluyor. Avrupa Birliği standartlarındaki tesisler 20 milyon liralık yatırımla yıl sonunda hizmete girecek.

Tire Mezbahası, eski Tire Sebze Hali’nin yerinde yapılacak. Tire’nin yanı sıra Bayındır ve Selçuk ilçelerine de hizmet verecek. Menemen Türkelli Mahallesi’nde kurulacak Menemen Mezbahası ise Menemen’in yanı sıra Aliağa, Foça ve Karşıyaka ilçelerine hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hem kırsaldaki üreticiye kolaylık sağlayacak hem de sağlıklı gıdaya ulaşmak isteyen kentlilere hizmet verecek tesislerimiz Tire ve Menemen’e hayırlı olsun” dedi. Proje alanının 800 metrelik bölümünde hizmet verecek mezbahalar iki katlı olacak. Alt katında kesimhane, üst katında ise idari binalar ve kesim izleme salonu yer alacak.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en büyük tesisi!

İzmir Büyükşehir, Ödemiş’te Avrupa’nın en büyük entegre katı atık yönetim tesisi kurdu. Başkan Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası’na hizmet verecek tesisi kısa bir süre sonra hizmete alacaklarını müjdeledi, “Tertemiz bir İzmir için çalışıyoruz. Çöpten elektrik ve gübre üretiyoruz. Ödemiş’in ardından Bergama tesisimizi de hizmete alacağız” dedi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçelerinde katı atık tesisi kurulmasına karşı çıkanları bu örnek tesisi gezmeye davet etti. Eriş, tesisten çevreye kötü koku yayılmadığına da değinerek, Selçuk ve Torbalı’nın da çöpüne talip olduklarını söyledi, “Bu tesisten 100 ton gübre çıkacaksa bunun en büyük kullanıcısı bu havzadaki tarımla uğraşan insanlarımız olacak” diye konuştu.