Ege İki yıllık ara bitti, iki yaka kavuştu

İki yıllık ara bitti, iki yaka kavuştu

10.02.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın deniz hudut kapılarını deniz turizmine açıması kararının ardından, Türkiye ile feribot seferlerine ve diğer ticari ve özel yatlara uygulanan kısıtlamalar 7 Şubat itibariyle kalktı.

İki yıllık ara bitti, iki yaka kavuştu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, iki yıldır feribot seferlerinin durması nedeniyle Ege’nin iki yakasının adeta duvar olduğunu, alınan bu kararla Ege’de deniz turizminin yeniden başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Sezon öncesi moral

İki yıl boyunca feribotçu üyelerinin çok zor günler yaşadığını belirten Öztürk, “Yunan adalarındaki esnaf, Türk turistlerin yolunu dört gözle bekliyor. Her iki ülke, yeniden kurulan bu denizyolundan azami derecede faydalanacaktır. Akdeniz’de kruvaziyer turizminin de hareketlendiği bir dönemde feribotlarımızın, ticari ve özel yatlarımızın seferlere başlaması kararı, 2022 turizm sezonunda deniz turizminde büyük bir canlanma yaratacak” diye konuştu.

Yunan turist sevinci

Yunanistan ve Türkiye arasındaki seferlerin tekrar başlayacak olması, esnafın yüzünü güldürdü. Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Meclis Üyesi ve Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvalık arasında feribot seferleri düzenleyen Jalem Turizm’in sahibi Ali Jale, yılda gidiş-geliş yaklaşık 170 bin yolcunun taşındığı seferlerin yeniden başlayacak olmasının bölge turizmine büyük ekonomik katkı sağlayacağını söyledi. Jale, bazı teknik detayların çözümlenmesinin ardından mart ayı içerisinde seferlerin başlayabileceğini ifade etti. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de, “Midilli Adası’ndan Ayvalık’a gelen çok ciddi bir turisti ağırlıyorduk. Esnafımızdan çok ciddi alışverişler yapıyorlardı. Bu kısıtlamanın ardından bu yoksunluğu ekonomik anlamda 23 aydan bu yana hissediyorduk” diye konuştu.