Ege ‘İkinci havaalanı Çiğli’ye yapılsın’

‘İkinci havaalanı Çiğli’ye yapılsın’

10.03.2022 - 01:52 | Son Güncellenme:

Başkan Utku Gümrükçü, ilçeye nefes aldıracak kentsel dönüşüm projelerinde gelinen son noktayı anlattı, yapılacak yeni havalimanının sanayi bölgesindeki ticaret akışına destek olacağını söyledi

‘İkinci havaalanı Çiğli’ye yapılsın’

Onur Çakır - Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün gündeminde şimdilerde kentsel dönüşüm var. Son meclis toplantısında 7 mahalleyi ilgilendiren revizyon imar planları meclisten geçti. Vatandaşla istişare edilerek devam edecek bir süreç…

Haberin Devamı

“Kentsel dönüşüm alanında İzmir’e rol model olabilecek bir çalışmaya imza atıyoruz” diyen Başkan Gümrükçü, “Birkaç bölgede revizyon imar planı ve kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Güzeltepe’de Büyükşehir Belediyesi’ne destek oluyoruz. Balatçık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurumuz var. 4 mahallede çalışma yapıyoruz. Bir önerimiz var. Kentsel dönüşüm yüksek lisansı da yapıyorum. Güzeltepe’de yarıya yakın bir uzlaşı var şu an. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte hak sahipleriyle bir görüşme daha yapacağız. Adı Güzeltepe Kentsel Dönüşümü ama Evka 2, Evka 6, Yakakent, Köyiçi, Güzeltepe, Şirintepe’ye hitap edecek; proje içinde okullar, kreş alanları, pazar yeri, düğün salonu da olacak. Çiğli için önemli bir proje” dedi.
Gümrükçü, Harmandalı’nda 1 yıldır süren toprak kaymasına yönelik gelinen noktayı da değerlendirdi, “Büyükşehir’in gözleme süreci var. Taslağını gördük, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili kasım ayında yaptığımız çağrının altı dolacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

TSK’ya ait iki pist mevcut

Kaklıç Havalimanı’nın sivil uçuşlara açılması konusunda ise Başkan Utku Gümrükçü, “İzmir’in ikinci bir havaalanı ihtiyacı var. Aslında İZBAN ile havaalanına ulaşım kolay ama araçla gitme noktasında sıkıntı yaşanıyor. İzmir’in nüfusu 4.5 milyon oldu, 6 milyonu aşacak önümüzdeki yıllarda. Bergama, Aliağa, Menemen, Çiğli sanayi bölgesi... Bunun yanında Karşıyaka, Bayraklı, Bornova gibi nüfusu büyük ilçeler var. Sanayi bölgesinin ticareti için havaalanı büyük kolaylık sağlayacak. Nasıl ki Çandarlı Limanı büyük bir aks olacaksa, bölgenin uluslararası alanda elini güçlendirecekse aynısı Çiğli Havaalanı için de geçerli. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, 2 pisti var. Dolayısıyla Çiğli’nin marka değerinin içinde, 1980’lerin başına kadar İzmir’e gelen uçaklar Çiğli’ye iniyorlardı, biz bu tarihi hakkımızı istiyoruz ve bunu ekonomik bir zorunluluk olarak görüyoruz. Binali (Yıldırım) Bey’in de bununla ilgili bir sözü vardı, biz bunu hatırlatıyor ve Çiğli halkı olarak talep ediyoruz. Umarım çağrımızı duyarlar” dedi.

Haberin Devamı

Uzayan çalışmaya 488 bin lira ceza

Yazarlar