Ege İlk ders zilini Zolan çaldı

İlk ders zilini Zolan çaldı

05.11.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 16 yıl önce hayata geçirdiği “Eğitim İçin El Ele” projesinde yeni eğitim-öğretim dönemi başladı.

İlk ders zilini Zolan çaldı

Yeni eğitim öğretim dönemi ilk ders zilini çalan Başkan Osman Zolan, gençlere her alanda olduğu gibi eğitim alanında da destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Zolan, “Birçok gencimizin bu desteklerle ülkemize, şehrimize hizmet verir hale geldiğini ve mutlu olduğunu şahitlik ediyoruz. Sizler alacağınız eğitimle üniversite sınavına hazırlanacaksınız. Dayanışma ve yardımlaşma ile kendilerine ayıracakları zamanı sizlere aktaran gönüllü eğitmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Üniversiteye hazırlanan gençlere seslenen Başkan Zolan, geçen yıl üniversite sınavlarına giriş ücretlerini karşıladıklarını dile getirdi, “Siz o sınav ücretini de bu yıl da yatıracaksınız ama yatırdıktan sonra makbuzu bizlere aktardığınızda sınav ücretini sizlere iade edeceğiz. Sizlere her yönden destek olmaya, karınca kararınca eğitiminize katkı sağlamaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Aşıklar, Denizli’de atıştı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 10’ncusu düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı muhteşem bir finalle tamamlandı. 4’ü Türk dünyasından olmak üzere Denizli’ye gelen 20 aşığın katıldığı final gecesi Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. 20 halk ozanı atışma, koçaklama, doğaçlama şiir, doğaçlama türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Salonu dolduran vatandaşlar 5 bin yıldır sürdürülen aşıklık geleneğinin unutulmaz anlarına tanıklık etti.