Ege İmbat ve Meltem temizliğe başladı

İmbat ve Meltem temizliğe başladı

11.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Körfezi’nde dip temizliği ve akıntıları canlandıracak kanal için imal edilen tekneler, su altındaki dalyan duvarlarını yıkarak işbaşı yaptı

İmbat ve Meltem temizliğe başladı



İzmir Körfezi’ndeki dip temizliği için Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tarama gemisi “Meltem” ve ona lojistik destek sağlayan “İmbat” çalışmalara başladı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Uğur Sunlu, Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarının çok önemli olduğunu belirterek, yıllar içinde olumlu sonuçların daha da net ortaya çıkacağını söyledi.
Ragıp Paşa Dalyanı’nın sualtındaki duvarlarının temizlenmesiyle körfezdeki sirkülasyonun sağlandığı ve körfeze balık girişlerinin önündeki engellerin kalktığını hatırlatan Prof. Uğur Sunlu “Körfezin İzmir’le barışması haliyle biraz zaman alacak. Sonuçta 40 yıl kirlenmiş bir yerin tamamının 10 yılda temizlemesini bekleyemeyiz” dedi.
Son durumla ilgili bilgi veren Prof. Sunlu, “Şu anda Ragıp Paşa Dalyanı dip duvarları yıkılıyor. Projenin amacı bir kanal oluşturarak Ege Denizi’nden gelen akıntının körfezin içerisine girmesi. Buna benzer bir çalışmayı da Ulaştırma Bakanlığı Yeni Kale’den Alsancak Limanı’na kadar derinleştirme çalışmaları yapıyor” sözlerini kullandı.