Ege İnciraltı yasası komisyondan geçti

İnciraltı yasası komisyondan geçti

24.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

2020’de EXPO Fuar Organizasyonu’nun yapılacağı alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin kanun tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda kabul edildi.

İnciraltı yasası komisyondan geçti

Tasarıya göre, İnciraltı Turizm Merkezi’nin İnciraltı kesiminde büyük kentsel yeşil alan olarak planlanan bölge EXPO alanı olacak. Alanın EXPO alanı dışında kalan kısımları sağlık, turizm ve konut amaçlı planlanacak. Yapılaşmada inşaat hakkı 4 katı geçemeyecek. EXPO alanında, sökülüp takılabilir nitelikteki geçici yapı elemanları kullanılacak. Organizasyonun ardından bir yıl içinde bu yapılar kaldırılarak, EXPO alanı büyük kentsel yeşil alan olarak düzenlenecek. Ancak, EXPO alanının yüzde 3’ünü geçmemek kaydıyla EXPO’ya ilişkin simgesel yapılar korunabilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tasarının tam bir mutabakatla getirildiğini kaydetti. İnciraltı’nda ittifak oluştuğunu belirten Günay, “Geçen sefer ki gibi bir sıkıntı yaşanmaması için İzmir kamuoyunun bizden yasal düzenleme talebi oldu” dedi.

Haberin Devamı

Konak Tüneli’nin imar planı nerede?

TBMM’ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yazılı yanıtlaması için bir soru önergesi veren Prof. Dr. Oğuz Oyan, İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu’nun 1 Nisan 2012 tarihli raporunun, Konak Tüneli Projesi’ne açıklık getirdiğini belirtti. Tünelin temelinin atıldığını, imar planlarının izi dahi görülmediğini, jeolojik etüdlerinin olmadığını, ÇED raporu alınmadığını öne süren Oyan, Yıldırım’dan yanıt istedi.