Ege İpek böceği yetiştiriciliği el birliğiyle canlanıyor

İpek böceği yetiştiriciliği el birliğiyle canlanıyor

30.03.2022 - 00:04 | Son Güncellenme:

Milas Belediyesi, Kozabirlik ile işbirliği yaparak ilçede yüzlerce yıldır yapılmakta olan ancak son yıllarda giderek azalan ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak amacıyla bir proje başlattı.

İpek böceği yetiştiriciliği el birliğiyle canlanıyor

Proje kapsamında Milas’ın Balcılar Mahallesi’nde bir eğitim toplantısı düzenlendi. Eğitimi veren Kozabirlik S.S. 45 Numaralı Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü F. Ramazan Akyüz, ipek kozası yetiştirmek isteyenlerin bir dönümlük dutluktan yılda sadece 30 gün çalışarak 20 bin lira kazanabileceklerini bildirdi.Milas Belediyesi, Kozabirlik ile işbirliği yaparak ilçede yüzlerce yıldır yapılmakta olan ancak son yıllarda giderek azalan ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında Milas’ın Balcılar Mahallesi’nde bir eğitim toplantısı düzenlendi. Eğitimi veren Kozabirlik S.S. 45 Numaralı Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü F. Ramazan Akyüz, ipek kozası yetiştirmek isteyenlerin bir dönümlük dutluktan yılda sadece 30 gün çalışarak 20 bin lira kazanabileceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Fideler belediyeden

İpek böcekçiliğinin ilaçlama, aşılama gibi hiçbir ek masrafının olmadığını sadece dut yaprağı toplayarak bu işin yapılabileceğini dile getiren Akyüz, dut yaprağı bulabilen veya toplayabilen herkesin bu işi yapabileceğini ifade etti. Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak da ipek böceği yetiştiriciliğini sürekli olarak yapmak isteyenlere dut fidanı sağlayacaklarını bildirdi.

MİTSO desteği

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ta yüzyıllardır süre gelen ipek böcekçiliğinin son yıllarda giderek azalmaya başladığını belirterek “Biz de oda olarak ipek böcekçiliği ve koza üretimi ile ipek dokuma üretimi için desteğe hazırız. Dokuyacağınız ipeklerin satışı için pazar bulmanıza destek verebiliriz” diye konuştu.