Ege İş garantili kurslar

İş garantili kurslar

15.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İş garantili kurslar

EGSD, EBSO, İŞKUR ve İBB Meslek Fabrikası, hazırgiyim sektörüne ara eleman ihtiyacını gidermek için eğitim programı hazırladı. Altı ay sürecek eğitimler Meslek Fabrikası’nda verilecek. Cep harçlığı da İŞKUR’dan olacak.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İŞKUR ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası işbirliğiyle, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) destekleriyle hazırlanan ‘Hazırgiyim Ara Eleman Yetiştirme Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda sektör temsilcilerine proje hakkında bilgi verilirken, toplantı sonunda açılacak kurslara ilk başvurular da alındı. Programda konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ara eleman sıkıntısının çok fazla olduğunu ifade etti, “Açılacak kurslarda eğitim görecek gençler hem nitelikli ara eleman haline dönüşecek, hem de istihdama katkı sağlayacak” dedi.

Önce teknik bilgi aktarılacak

EBSO Yönetim Kurulu üyesi Ateş İlyas Demirkalkan da, “Proje kapsamında düz dikiş makinesi operatörü, overlok makinesi operatörü ve recme makinesi operatörü yetiştirilecek” diye konuştu. Projenin tanıtımını içeren bir sunum gerçekleştiren EGSD Eğitim Komitesi Başkanı Büşra Genevlioğlu da, kursiyerlere İBB Meslek fabrikası atölyelerinde teknik öğretmenler tarafından iki ay süresince mesleğe giriş bilgileri verileceğini, dikiş makinesinin kullanımı ve operasyonları yapma yöntemlerini öğreteceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Fiziksel engel olmayacak

Altı aylık kurs süresi boyunca kursiyerlerin genel sağlık sigortası ve cep harçlığının (günlük 77.70 lira) İŞKUR tarafından karşılanacağını vurgulayan Genevlioğlu, şunları söyledi: “Meslek Fabrikası hazır giyim sektöründe çalışacak makine operatörü kursları için duyuruya çıkarak kursiyer kayıtlarını toplayacak. Başvuran kursiyerlerin işsiz olması, mesleği yapabilecek fiziksel bir engelinin olmaması, 20-40 yaş aralığında olması gerekiyor. EBSO ve EGSD projeye dahil olacak firmaların talaplerini toplayacak. Kursiyer sayısı buna bağlı belirlenecek. Üye firmaların kurslardan yararlanabilmesi için talep ettiği kursiyer sayısının yüzde 50’sini en az program süresi kadar istihdam etme zorunluluğu bulunmaktadır.”

Yazarlar