Ege İş yapmak isteyen aşısını olacak

İş yapmak isteyen aşısını olacak

17.08.2021 - 00:09 | Son Güncellenme:

İş dünyasında aşı farkındalığı artıyor. Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık, katılımcılardan aşı karnesi istiyor. Torbalı Ticaret Odası ise ilçe sanayisinde çalışanlara 6 bin doz aşı yapılmasına öncü oldu

İş yapmak isteyen aşısını olacak

Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık, organize ettiği fuarlara aşı karnesi olmayan katılımcı ve ziyaretçileri kabul etmeme kararı aldı.

Haberin Devamı

Nobel Expo Kurucu Ortağı Erhan Çelik, yurt dışından fuarlarına katılacak olan misafirlerin bu uygulamayı çok önemsediklerini ve bir nevi katılım için ön şart koştuklarını söyledi. İhracat odaklı büyük fuarlar organize ettikleri için bu uygulamanın artık kaçınılmaz olduğunun altını çizen Çelik, “Yurt dışından ülkemize girişte yabancı konuklarımız için zorunlu olan tüm koşullar fuarlarımıza katılan yerli ziyaretçi ve katılımcıların alanlarımıza girişleri için de geçerli olacak” dedi. 

Çelik, “Aşı karnesi, yoksa son sekiz saat içinde yaptırılmış PCR testi, şayet o da yoksa alan dışında kurulacak kabinlerde yetkili sağlık personeli tarafından yapılacak hızlı testlerin sonuçları istenecek” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

100 milyon dolar katkı

Yılın son çeyreğinde İstanbul Yeşilköy İFM’de Woodist Ahşap Teknolojileri ve Yan Sanayi, ICE Uluslararası Çikolata ve Şekerleme Fuarı ile Fuar İzmir’de Shoexpo Uluslararası Ayakkabı ve Çanta Fuarı bulunan Nobel Expo, bu üç fuardan yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat geliri bekliyor.

Pandemi döneminde tedarik zincirinin durmaması adına önemli çalışmalara imza atan Torbalı Ticaret Odası (TTO), İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte fabrika çalışanlarının aşılanması için kolları sıvadı. Pancar ve Torbalı OSB ile oda binasında fabrika çalışanlarına 6 bin doz aşı yapıldı.  

Ön safta mücadele’

Tüm süreçte sahada olduklarını ve her konuda üyelerine destek sağlamaya çalıştıklarını ifade eden TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “İlçe Sağlık Müdürü Göksel Aslan ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ilk aşı uygulamasını haziran sonunda başlatmıştık. OSB müdürlükleri ve oda binasına binlerce fabrika çalışanı hastaneye gitmeden ilk aşılarını olmuşlardı. İkinci doz aşılar için geçtiğimiz hafta fabrikalara rendevu veren TTO, binlerce üye ve fabrika çalışanına önemli bir hizmet verdi” dedi.