Ege 'İşbirliği, İzmir’e fırsatlar sunacak'

'İşbirliği, İzmir’e fırsatlar sunacak'

13.07.2020 - 00:09 | Son Güncellenme:

.

İşbirliği, İzmir’e fırsatlar sunacak

İzmir, 152 dünya kentini birbirine bağlayan Açık ve Çevik Akıllı Şehirler topluluğuna dahil oldu. Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Bu adım, dijital çözümler açısından büyük fırsatlar sunacak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 152 dünya kentini birbirine bağlayan Açık ve Çevik Akıllı Şehirler (OASC) topluluğuna dahil oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu işbirliğinin İzmir’e daha şeffaf, demokratik ve erişilebilir dijital çözümler geliştirmek açısından büyük fırsatlar sunacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte OASC Türkiye ağını oluşturan İzmir Büyükşehir, dünyada akıllı şehir olarak tanınan kentlerle iletişim halinde olacak ve iyi uygulama örneklerinden yararlanacak. Böylece hem İzmir öne çıkacak hem de yerelde yapılan çalışmalar küresel ölçekte tanıtılabilecek.

‘Mutlu ve kapsayıcı şehir’

Akıllı kent kavramının demokrasi için önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Akıllı kent daha yaşanabilir, mutlu ve kapsayıcı şehir anlamına geliyor” dedi. OASC’nin CEO’su Davor Meersman da, “İstanbul ve İzmir’in katılımıyla ortaya çıkan OASC Türkiye oluşumu, açıklık, birlikte çalışabilirlik ve şeffaflık konusunda doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İşbirliği, İzmir’e fırsatlar sunacak

4 bin aileye destek

İzmir Büyükşehir, Menderesli üreticileri sevindirdi. Değirmendere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle 200 tonluk salatalık alım sözleşmesi imzalandı. Salatalığın 75 tonu, 4 bin aileye dağıtılmaya başlandı.

Başkan Soyer, “Benim köylüm, çiftçim ürettiğinin karşılığını alamıyorsa; yaptığım asfaltın, köprünün kıymeti yok” dedi.

Serada kadın üreticilerle salatalık toplayan Soyer, Çamönü köyünde alkışlarla karşılandı. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Büyükşehir, bize ait 135 dönüm arsaya, soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kuracak” diye konuştu.

İşbirliği, İzmir’e fırsatlar sunacak

‘Biz Varız’a gelinlik

İzmir’de, Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nde faaliyet gösteren iki esnaf, ihtiyacı olan gelin adaylarına ulaştırılmak üzere 50 gelinlik ile 150 nişan elbisesini Büyükşehir’e teslim etti. Bağışta bulunan Engin Şentürk (51) ile Onur Tütüncü (37), düğün sezonunun başladığı bu günlerde evlilik hazırlığı yapan, dar gelirli çiftlere destek olmak istediklerini belirtti.