Ege‘İşbirliklerimiz daha da artacak’

‘İşbirliklerimiz daha da artacak’

08.10.2019 - 02:11 | Son Güncellenme:

Üniversite toplum işbirliğini artırmaya yönelik çalışmaları büyük ilgi gören Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, benzer projelerin yeni eğtim-öğretim yılında da devam edeceğini belirtti.

‘İşbirliklerimiz daha da artacak’

Görevdeki iki yılında bu alanda gerçekleştirdiği projelere değinen Budak, “Ege Üniversitesi’nin kapılarını paydaşlara, STK’lara, kamu ve özel kurumlara açıp kent ile bütünleşme noktasında önemli projelere imza attık. Çok sayıda ‘Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Projesi’ ile de halkla üniversitemiz akademisyenlerini; Ege Üniversitesi Orman Okulu, Ege Üniversitesi Köyümüzde ve Bu Projede İyilik Var gibi çalışmalarda bir araya getirdik.Yürüttüğümüz bilimsel faaliyetlerde devlet, ulusal ve uluslararası yükseköğretim kurumları başta olmak üzere eğitim ve bilim dünyası, iş dünyası, spor dünyası ve kültür-sanat dünyasıyla iş birliğine özel önem veriyoruz. EBİLTEM, Teknoloji Geliştirme Bölgesi, mühendislik fakülteleri ve meslek yüksekokullarının bilimsel gücünü iş dünyası ile bir araya getirerek üniversite-sanayi işbirliğine de yeni bir soluk kazandırdık” dedi.

Haberin Devamı

Gençlere destek

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ‘Rektörle Akşam Çayı’ programında, genç araştırmacılara verilen destekleri anlattı. Budak, “Projelerde burslu olarak görevlendirilecek tezli yüksek lisans öğrencilerine 2.050 lira, doktora öğrencilerine 2.750 lira, doktora sonrası araştırmacılarımıza ise 3.500 lira destek veriyoruz. Öğretim elemanlarımıza, yurtdışında katılacakları kongreler için 5.000 liraya kadar destek sağlıyoruz. Ege Bilim Platformu’nda da, ‘Bursiyer Aranan Projeler’ başlığı altında akademisyenlere ulaşabilirsiniz” diye konuştu.