29.05.2017 - 04:55 | Son Güncellenme:
BALIKESİR AA
Balıkesir Edremit’te, alternatif ürün olarak üretimine başlanılan ve yerli türlere göre en az 5 kat daha fazla verim alınan İspanyol enginarı, çiftçilerin yüzünü güldürdü. İspanyol enginarının Edremit Körfezi’nde yeni denendiğini belirten Edremit Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz Diker, “Bu ürünün özelliği diğer türlere göre daha verimli olması. İspanyol enginarının hasat dönemi yerli enginara oranla 1 ay daha uzun sürüyor” dedi.
17 ila 40 arası
Yerli türden en fazla 8enginar alınırken, İspanyol enginarının en az 17 enginar verdiğini vurgulayan Diker, “Hava şartlarına bağlı olarak 40-45 enginar alınabilir. Bu ürün kısa zamanda bölgede yaygınlaşacak gibi” ifadesini kullandı. Ürünün, 15-25 derece sıcaklıkta yetiştiğini belirten üretici Ali Bağcıoğlu da “Şimdiye kadar 650 kök fideden yaklaşık 6 bin 500 enginar kestim. 3 bine yakın daha keseceğim. Bu sezonki hasat yaklaşık 9 bin 500 enginar” dedi.