Ege İşte geleceğin işkadınları

İşte geleceğin işkadınları

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği’nin, başarılı 16 kız öğrenciyle başladığı ‘Ayşe Başarırsa’ projesinde eğitimler tamamlandı. Başkan Berkay Eskinazi, “Ayşeler başaracak, kazanan Türkiye olacak” dedi.

İşte geleceğin işkadınları

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği’nin (LİYAKAT) geleceğin iş kadınlarını yetiştirmek için başlattığı ‘Ayşe Başarırsa’ projesinde 16 başarılı kız öğrenci, eğitimlerin ilk etabını tamamladı. İş yaşamına hazır olan öğrenciler, Alyans Kulüp’de düzenlenen kahvaltıda sevinçlerini LİYAKAT ve destekçileriyle paylaştı. Dernek Başkanı Berkay Eskinazi, “Her şey inanmakla başlar diyerek çıktığımız bu yolda inanıyoruz ki Ayşeler başaracak, Türkiye kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Siz de destek olun’

Türkiye’de kadınların sayısının erkeklerden fazla olmasına rağmen çalışan kadın sayısının erkeklere oranla 10.4 milyon daha az olduğunu vurgulayan Eskinazi, “Bu oranların olumlu yönde desteklenmesi gerektiğini düşünerek Ayşe Başarırsa projesi ile kadınların girişimcilik yönünü açığa çıkarmak için yola çıktık. İzmir’deki üniversitelerde burslu olarak okuyan başarılı kız öğrencilerin, öğrenim hayatları sonunda atılacakları iş ve sosyal hayata hazırlanmalarına, maddi ve manevi olarak destek olmayı planladık. Sizde destek olun Ayşelerin yüzü gülsün” diye konuştu.

Eskinazi, tüm öğrencilere mentörlük desteği verildiğini belirtti.

Özgüvenleri katlanacak

LİYAKAT ve TPI Kompozit’in proje ortaklığında KALDER İzmir Şubesi, Buca Belediyesi ve Dry Center Alsancak Şubesi ile Dimnida Yazılım desteğiyle eğitim çalışmalarına başladıklarını ifade eden Berkay Eskinazi şöyle devam etti: “Öğrencilerin her biri diksiyon ve beden dili, liderlik, beslenme, satış pazarlama eğitimi, CV hazırlama ve iş görüşmesi teknikleri, iş hayatında yazışma ve sunum teknikleri, zaman yönetimi, profesyonel hayatta etki için kişisel imaj, yaşam koçluğu eğitimi aldı. Ayrıca sosyal yaşamlarında etkin rol almalarını sağlayacak, özgüvenlerini artırıp, vizyonlarını geliştirecek nitelikte etkinlikler de düzenlendi.”