27.03.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:
42 sayfalık kitabında sadece durum tespiti yapmakla kalmayan, aynı zamanda devlet büyüklerinin de konuya dikkatini çekmeye çalıştığını söyleyen Yaşar şöyle diyor:"Balık ve kültür balıkçılığını,Türkiyenin geleceği ve kalkınması açısından çok önemli buluyorum. Konuya tüm devlet büyüklerimizin eğileceğine, ülkemiz için hayırlı kararlar alınacağına olan inancım ve güvenim tamdır." İzmirin duayen sanayici ve işadamı Selçuk Yaşar, 27inci Mesaj kitabını yayımladı. Yaşar, "Balıkçılık İstikbalimizdir" adını taşıyan kitabında balıkçılığın geleceğin sektörlerinden biri olduğunu vurguladı. Yaşar, kültür balıkçılığının bir milyar dolarlık döviz girdisi sağlayabilecek potansiyele sahip olduğunu kaydederek bu sektörün geliştirilmesinin üretim ve ihracatın artırılmasının zorunluluk olduğunu kaydetti. Kültür balıkçılığının işsizliği önleyecek en büyük işkolu olduğunu belirtti. Çok zengin kaynak Türkiyede balık yenmiyor: Yılda kişi başına ortalama 5 - 6 kilo balık tüketiliyor. Oysa bu rakam İtalyada 25, Fransada 31, İspanyada 45, Japonyada 80, İzlandada 90 kilogramı buluyor. Deniz ve kültür balığı arasında fark yok. İkisi de aynı gıdaları alıyor. Kültür balıkçılığı üretimi için 11 ayrı makamdan izin alınıyor. Balık çiftliklerinin denizi kirletmediği savunuluyor. Kitaptan satırbaşları,