Ege İTOB OSB’ye meslek lisesi için ilk adım

İTOB OSB’ye meslek lisesi için ilk adım

01.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Menderes’teki İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde, 20 derslik ve 8 atölye binasından oluşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘Mesleki Eğitimde İşbirliği ‘protokolü imzalandı. Törene; Vali Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve İTOB OSB Başkanı Onur Ramazan Acar katıldı.

İTOB OSB’ye meslek lisesi için ilk adım

Kurulacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ağırlıklı olarak makine, metal, kaynak, kalıp, döküm, plastik enjeksiyon, gıda, temizlik malzemeleri, kimya, tıbbi medikal ve malzeme alanlarında faaliyet gösteren İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nin nitelikli teknik eleman ihtiyacının karşılanmasını sağlayıp, sektörel iş birliği ve istihdama katkı sağlayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Okulun 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Hayırseverden Çeşme’ye okul

İzmir Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayırsever Ece Uysal Arasında ‘Eğitimde İşbirliği’ Protokolü İmzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Eğitime %100 Destek Kampanyası’ kapsamında hayırsever Uysal tarafından Çeşme’nin Musalla Mahallesi’nde bulunan ve deprem sonrası yıkım kararı verilen 18 Eylül İlkokulu yerine 8 derslikten oluşan bir ilkokul yapılacak. Okula, ‘16 Eylül Ece Uysal İlkokulu’ adı verilecek.