Ege ‘İzmir afete dirençli olacak’

‘İzmir afete dirençli olacak’

19.05.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dünya Bankası heyeti ve İller Bankası temsilcileriyle bir araya geldi, “İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak” dedi.

‘İzmir afete dirençli olacak’

Dünya Bankası heyeti, Alanna Simpson liderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapmak amacıyla İzmir’i ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve üst yönetim ile bir araya gelen heyete Ankara İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İzmir Bölge Müdürlüğü’nden üst düzey temsilciler eşlik etti. Görüşmelerde, İzmir’de Dünya Bankası’ndan gelecek 168 milyon euro finansman ile yapılacak su ve ulaşım altyapı yatırım projeleri ele alındı. Başkanı Cemil Tugay, “İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak. Bu konuda tüm imkânları kullanacağız. Dünya Bankası ile iş birliğimiz yeni projelerle sürecek” dedi. 

Haberin Devamı

Eski yerine inşa edilecek 

Öta yandan İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin mayıs ayı meclis toplantsında, 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremin ardından hasar aldığı için yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binası için önemli bir adım atıldı.  

Binanın Konak Atatürk Meydanı’ndaki mevcut alanında yeniden inşa edilmesi için plan değişikliğine gidildi. Mecliste oylanan plan değişikliği, bölgenin sit alanı olması nedeniyle İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderilecek. Kurulun onaylaması halinde, Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binası eski yerinde yeniden inşa edilecek.