Ege ‘İzmir benim memleketim’

‘İzmir benim memleketim’

13.03.2017 - 05:44 | Son Güncellenme:

Coşkulu kalabalığa seslenen Yıldırım, vatandaşları eşi Semiha Yıldırım’la birlikte selamladı. “16 Nisan’a kadar çalışmaya ant içmiş İzmir benim memleketim” diyen Başbakan, “Hizmet götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. İzmir’e zaman ayırmasak olmaz” dedi

‘İzmir benim memleketim’

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, İzmir’de AK Parti il binasının açılışını yaptı, özel olarak hazırlanan balkondan kalabalığa seslendi. Yıldırım, “Türkiye kendi işini kendisi görür.

Türkiye’yi kullanıp seçim kazanmak için Türkiye’nin demokrasi yolculuğunda yaptığı önemli yolcuğa karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, giden arkadaşlarımıza programlarını yaptırmamak, uçaklarına iniş vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bunları bir yere not edeceğiz, günü gelince gereği ne ise onu da yapacağız” dedi.

Çılgın projelerin mimarı

Balıkesir mitinginden sonra havayoluyla İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada ilk olarak bir süre önce yeni yerine taşınan Ak Parti İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, burada da özel olarak hazırlanan balkondan, bina önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partinin yöneticileri ile milletvekillerinin eşlik ettiği Başbakan Binali Yıldırım, alanı dolduran vatandaşların hep birlikte açtığı cep telefonu ışıkları ve ‘Çılgın projelerin mimarı’ sloganıyla karşılandı. Vatandaşları eşi Semiha Yıldırım’la birlikte selamlayan Başbakan Binali Yıldırım, “İzmir birlik ve beraberlik içinde tek yürek olmuş, tek vücut olmuş. Sizlere de bu yakışır. 16 Nisan’a kadar çalışmaya ant içmiş bu ile de bu yakışır. Hizmet götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. İzmir benim memleketim. İzmir benim şehrim. İzmir’e zaman ayırmasak olmaz. Şu güzel yiğit İzmirlilere bir selam verelim. Kucaklaşalım, yeni il binamızda bir hasret giderelim dedim. Eskilerin güzel biri sözü var. Tebdili mekanda ferahlık vardır. İnşallah zaten gittikçe başarısını artıran İzmir İl Teşkilatımız, bu yeni binasında çok daha güzel çok daha başarılı hizmetlere imza atacak” vurgusunu yaptı.

Avrupa’ya tepki

Avrupa ülkelerine de sert şekilde tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, “Bu anayasa değişikliğine terör örgütleri ‘hayır’ diyor. Şimdi bunlara Almanya da katıldı, Hollanda da katıldı. Alayınız katılın, alayınız. Bize Allah yeter. Bize millet yeter. Evelallah hepsine verecek cevabımız var. Mesafeler bize engel değil. 16 Nisan’da Türkiye’nin yazacağı zafer için ilk buluşmasını Almanya’da yaptık. Sonra, Almanya başladı hayır propagandası yapmaya” dedi.

Haberin Devamı

‘İzmir, kendi hikâyesini yazacak’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 16 Nisan’daki halk oylamasında İzmir’den güzel sonuçlar çıkacağına inandığını söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanlığının açılışında konuşan Hotar, Türkiye’nin her zaman kendi hikayesini yazan çok özel bir ülke olduğunu belirterek, “İzmir de referandum süresince kendi hikâyesini yazacak inşallah. 16 Nisan’da İzmir’in demokrasiye ve milletine bakışı ‘evet’ ile taçlanacak. Biz her zaman diyoruz ki ‘Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi darbeleri yaşatmasın, IMF’nin kapısında nöbet tutar hale getirmesin, Allah’ım bize çocuklarımıza ve onların çocuklarına daha güzel bir ülke bırakmayı nasip etsin” dedi.

‘AK Parti dimdik durdu’

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen Roman dernek ve federasyonlarıyla Hilton Oteli’nde bir araya geldi. Yıldırım, “İlle de Roman olsun. 16 Nisan önemli bir tarih değil mi? Evet değil mi?” diye sordu. Yıldırım, “Şarkıya ilave yapalım. İlle de Roman olsun, ille de evet olsun” dedi.

“Türkiye’nin her kesiminden insanın ayrımcılığa tabi tutulduğu zamanlar olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “AK Parti her türlü ayrımcılığa, ırkçılığa karşı dimdik durdu. Romanlar 80 milyon vatandaşın her biri gibi bu ülkenin, Türkiye’nin birinci sınıf vatandaşıdır. Elbette farklılığımız olacak, ama unutmayalım, gözlerimizden düşen yaşların rengi hep aynıdır” dedi.