Ege ‘İzmir’de gidilmedik ilçe, köy bırakmayacağız’

‘İzmir’de gidilmedik ilçe, köy bırakmayacağız’

29.05.2017 - 04:07 | Son Güncellenme:

.

‘İzmir’de gidilmedik ilçe, köy bırakmayacağız’

İzmir’de, ‘Sağlık Bakanımızın Selamını Getirdik’ projesiyle, doktor, hemşire ve sağlık memurundan oluşan ekipler, son 2 ayda 600 bin kişiyi ziyaret etti. İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur, “İzmir’de gidilmedik ilçe, köy, çalınmadık kapı bırakmayacağız” dedi. İl Sağlık Müdürlüğü, proje kapsamında doktor, hemşire ve sağlık memurunun yer aldığı bir ekip oluşturdu. İzmir’in 30 ilçesi ve 1051 mahallesinde uygulanmaya başlayan proje kapsamında 600 bin kişiye ulaşan ekipler, mini sohbetin ardından bu kişilerin veya aileden herhangi birinin sağlıkla ilgili ösu mtuaıa olup olmadığını soruyor.

Haberin Devamı

İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur, “İzmir’deki yaşlı nüfus, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Kentte yaşayan vatandaşların sağlıklı yaşlanması ve onların her zaman yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı, hayata geçirdiği koruyucu ve tedavi edici sağlık uygulamaları ve aile hekimliği sistemiyle zaten halkın her zaman yanında.

‘Her şikâyet önemli’

Belki atladığımız yaşlılarımız, engellilerimiz ve gebelerimiz olabilir. Vatandaşımız belki sağlık konusunda ilave sıkıntıları vardır. Onlara ziyaretlerimizde il ağızdan sıkıntıları öğrenmek ve mevcut durumla ilgili bize önerebilecekleri projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen şikâyetleri de dikkate aldıklarını belirten Dr. Salnur, “Bir kişinin bile ilettiği şikâyet önemlidir. Ancak bir mahalleden 3 haneden, 5 haneden aynı yönde şikâyet alıyorsak, bunun üzerine gidiyoruz. O kurumla ya da hekimle ilgili de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Amacımız, vatandaşımızın daha iyi fiziki şartlarda, daha iyi sağlık hizmeti almalarını sağlamaktır” dedi.