Ege İzmir’e ‘çiçek’ gibi projeler

İzmir’e ‘çiçek’ gibi projeler

18.09.2018 - 02:39 | Son Güncellenme:

İzmir’in çevresi yeni yatırımlar ve tasarımlarıyla kente renk katan simgesel yapılarla hızla değişiyor. Türkiye’de yapı sektörünün önde gelen temsilcilerinden biri olan Musa Çiçek İnşaat da, Çiçek Park ve Boliva’nın ardından yeni projeleriyle kente soluk kazandıran firmalar arasında yer alıyor. Genel Müdür Mehmet Akif Küçük ile temelleri 1970’lerde atılan şirketin başarı öyküsünü ve yeni projelerini konuştuk...

İzmir’e ‘çiçek’ gibi projeler

- Neredeyse yarım asrı deviren Musa Çiçek İnşaat’ın kuruluş hiyakesini anlatır mısınız?

Haberin Devamı

Şirketimiz Musa Çiçek ve kardeşi Ali Çiçek tarafından 1970’li yıllar da gayrimenkul alım-satım şirketi olarak kurulmuş ve ilk günden sektöre sağlam bir adım atmıştır. İlk olarak İzmir’in Ürkmez bölgesinde Çiçek Tatil Sitesi’ni inşa ederek müteahhitlik alanına girmiştir. Günümüz de ise yine aile şirketi olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz.

- İnsanın ruhuna dokunan sloganınız “Yaşam’a saygılarımızla” günümüzde birçok inşaat firmasının kaybettiği önemli bir değerden bahsediyor...

Mottomuz aslında şirket kurucumuz Musa Çiçek’in hayata bakış açısını ortaya koyan bizlere bıraktığı en önemli miras. Yaşama saygı duyarak faaliyet gösteren bir şirketin tüm canlılara dolayısıyla başta kendisi olmak üzere tüm yaptığı işlere saygı duyacağına inanmaktayız.

Haberin Devamı

- Genelde premium projelerle karşımıza çıkıyorsunuz. Bu tercihinizin özel bir nedeni var mı?

Daha butik ancak aileler için daha yaşanabilir, konforlu alanlar inşa etmeye çalışıyoruz. Daha çok kazanma duygusu ve kalitesiz bir yapı anlayışı ile hareket etmektense her kesime hitap eden bir anlayışa sahibiz. Bu da beraberinde premium anlayışını ortaya çıkarıyor.

İzmir’e ‘çiçek’ gibi projeler

- 232’yi anmadan olmaz diye düşünüyorum...

232 açıkçası bizler için çok özel bir marka oldu. ‘İzmirli’nin ne istediğini biliyoruz’ düşüncesiyle ortaya çıkan marka geldiğimiz noktada hem bizim hem de müşterilerimizin beğenisini kazandı. Bilakis müşterilerine temas etmeyen, ne istediğini çözemeyen bir marka varlığını devam ettiremez. Bu beğeni ve takdiri almış olmaktan ötürü çok mutluyuz.

- Gaziemir, Narlıdere ve Bornova’dan sonra başka ilçelere de yeni yatırımlarınız olacak mı?

Evet. Bornova, Güzelbahçe, Narlıdere, Gaziemir ve Torbalı da farklı projelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz.

- Peki, ufukta yeni projeleriniz var mı?

Güzelbahçe, Çeşme ve Gaziemir de projelerimiz hazırlanıyor. Çok kısa zaman da hayata geçireceğimize inanıyoruz. Şu an için Güzelbahçe ve Narlıdere de projelerimiz devam ediyor.

İzmir’e ‘çiçek’ gibi projeler

‘KALİTELİ GÖÇ ALIYOR’

- İstatistiklere göre İzmir’e göç artıyor. Peki, sizce kentte bu kadar projeye ihtiyaç var mı?

Haberin Devamı

Açıkçası neye ihtiyaç var ya da bizler hangi kesimden göç alıyoruz ona göz atmak lazım. Aldığımız göçün kaliteli bir göç olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik anlamda alım gücü olan bir kitleye hitap ediyoruz. Bu bağlam da konsept projelerle hedef kitleye daha yakın olunacağını düşünmekteyiz.

- Ev sahibi olmak isteyenlere neler önerirsiniz?

Özellikle bu dönem için konut sahibi olmak isteyenlerin natamam ya da topraktan satışla konut sahibi olurken firmaları araştırmalarını ve tamamlanmış konut alırken de satış endekslerine göre bölge tercihlerini yapmalarının kazanç anlamında da faydalı olacağını düşünmekteyim.

- Musa Çiçek İnşaat’ın farklı sektörlerde de yatırmları devam edecek mi?

Farklı sektörlerde yatırımlarımız mevcut. Diğer şirketimiz olan Çiçek Gayrimenkul bünyemizde Burger King mağazamız hizmet veriyor. İnşaat sektöründe ise Güzelbahçe ve Gaziemir de 2 yeni projenin çizimlerine hızla devam edilmekte. Ayrıca, profesyonel bina yönetim markamız olan Gerven A. Ş. ile kendi yaptığımız alanların daha iyi yönetilerek müşteri memnuniyeti sağlayacak markamız da çok kısa sürede hayat bulacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

- Peki, 2018 yılı hedeflerinize ulaştınız mı?

2016’da 3 farklı yatırım ile devam etme kararı almıştık. Elimizdeki stoklara baktığımız da yüzde 80’in üzerinde satış sağlandığını görmekteyiz.

Firma olarak düşüncemiz biz müteahhitler durdukça piyasaların hareket faaliyetlerinin zayıfladığı yönünde. Dolayısıyla, durmak yerine yola devam kararının daha hayırlı olduğu görüşündeyiz.