Ege İzmir fuarlarına İstanbul kancası

İzmir fuarlarına İstanbul kancası

12.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in başarılı fuarları ya elinden alınmak isteniyor ya da taklidi yapılmaya çalışılıyor. Son olarak, If Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın ismi İstanbul’da “If Wedding Fair” adıyla taklit edildi.

İzmir fuarlarına İstanbul kancası

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, İstanbul’da bir fuarcılık firmasının “If Wedding Fair” ismini tescil ettirdiğini söyledi. Firmayla görüşeceklerini, itiraz haklarını da kullanacaklarını belirten Örün, “Bu, üzücü olduğu kadar da sevindirici bir durum. Çünkü iyi ve başarılı olan her şey taklit edilir. Biz de dört yıl gibi kısa sürede marka olabildiğimiz için taklit edildik” dedi.
İsim benzerliğinin sorun yaratacağını ancak If Wedding Fashion’a zarar veremeyeceğini kaydeden Örün, şöyle konuştu: “Taklitler her zaman orijinalini besler. İzmir’e, Milano ve Barcelona’dan sonra Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarını kazandırdık. Türkiye gelinlik üretiminin yüzde 75’ini karşılayan İzmir’de sektör de yol aldı. Taklitler çıksa da taş yerinde ağırdır.”
İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen de , “Marka olmuş fuarlar taklit edilebiliyor” dedi.
Daha önce de Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na İstanbullu bir fuarcılık şirketi rakip olmuştu. Verona’daki dünyanın en büyük memmer fuarının 12 yıldır milli katılım organizasyonunu yapan İZFAŞ, yetkisini İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’ne kaptırmıştı.