Ege İzmir futbolu çıtayı yükseltmeli

İzmir futbolu çıtayı yükseltmeli

07.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’nın altyapısındaki gençleri A Takım’a çıkaran ve sezon boyunca Play Off yarışında kalmasının baş mimari olan Teknik Direktör Ufuk İskender, Milliyet Ege’nin konuğu oldu. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a samimi açıklamalardan bulunarak, “İzmir futbolu mutlaka hak ettiği yere gelmeli. Kulüpler arası birliktelik acil sağlanmalı” dedi

İzmir futbolu çıtayı yükseltmeli

Uzun yıllar futbolculuk kariyeri ile Türk futboluna iz bırakan, futbolculuğunun ardından antrenörlük ve teknik direktörlük görevleriyle de Türk futboluna hizmet etmeyi sürdüren Ufuk İskender, Milliyet Ege Spor Servisi’ne konuk oldu. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a İzmir futbolunu ve gündemi değerlendiren İskender, “Türkiye’de futbol sektörü büyük, kalitesi giderek artıyor. Biz teknik adamların işi zor. Teknik direktörün yerli ya da yabancı olması önemli değil, görev yaptığı takıma ne kattığı değerlendirilmeli. İzmir futbolu da Türk futboluna yön vermektedir. Korunması, üstüne düşülmesi ve daha iyi işler ortaya koyulması gerekmektedir. 4,5 milyonluk nüfusa sahip İzmir’in Süper Lig’de tek temsilcisi var. İzmir daha fazlasını hak ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Dayanışma yok’

Tecrübeli çalıştırıcı, uzun yıllardır Türk futbolunun içinde olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de antrenörlük çok zor. Kariyerine bakılmadan, geçmişi yorumlanmadan, yaşanan kayıpların ardından ilk fatura hocalara kesiliyor” dedi. Türk antrenörlerin birbiriyle dayanışmasının çok kuvvetli olmadığını anlatan İskender, şöyle devam etti:
“Yurt dışındaki gibi dayanışma yok. Dışardan bir antrenör çok kolay gelebiliyor. Bu şekilde bir çok antrenörün önü kapanıyor. Bir çok kaliteli antrenörümüz boşta kalıyor. Ülkemizde teknik adamlarla yönetimde bulunanlar uğraşıyor. İllaki negatif yönler aranıp bulunuyor. Yaptığı görevine ve başarısına bakılmıyor. Biz teknik adamlar korkak ve ürkek oluyoruz. Ne zaman kovuluruz diye beklemeye başlıyoruz. Güçsüzlüğümüzden mukavelemizde güçsüz oluyor. Bu tür insanlar egolarını futbol sahalarında değil başka yerlerde kullansalar bizlerde mutlu oluruz. Umarım bu işin hem okulunu bitirmiş (spor yöneticiliği) hem de çim kokusunu yaşamış, değer bilen insanlar futbolun içerisinde bulunur. Başkanlık zaten onurlu bir makam. Koca camiayı yönetiyor ve birliktelik sağlıyor. O makam farklı ve özel bir konum... Futbol şube yöneticiliği bambaşka bir beceri gerektirir.”
Son dönemde zor durumdaki takımların başında bulunduğuna dikkat çeken İskender, “Kader beni son yıllarda hep zorlu görevlere itti. Ama ben mücadeleyi seviyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Sorumlusu bizleriz’

Türkiye’de çok ciddi bir yönetici zaafı olduğunun altını çizen İskender, “Parayı veriyorum benim dediğim olur mantığı sürdükçe açıkçası ne alt ne de üstte gelişim olacağını düşünmüyorum. Maalesef oyuncu gelişimine harcanan bir pay yok. Bugüne gelmemizin de tek sorumlusu bugüne kadar görev almış olan yöneticiler. Her yerde yeniden yapılanma hedefindeyiz, bence yönetim açısından da yeniden yapılanmamız gerekiyor.

‘Toparlanma vakti’

İzmir kulüpleri ve futbolu hak ettiği yerlere gelmeli. Örneğin Göztepe, taraftarıyla ve takım yapısıyla şuanda İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi. Geçtiğimiz sezon sıkıntılı bir süreç geçirdiler ve son düdükle beraber ligde kaldılar. Spor Toto 1. Lig’de Altay, Altınordu ve Menemenspor yeni sezonda mücadele edecek. Altay uzun yıllar sonra çıktığı 1. Lig’de ilk yılı olmasına rağmen bana göre Play Off oynayabilirdi. Özellikle ligin ikinci yarısında yaptığı nokta takviyelerle seyir zevki yüksek maçlar izlettiler. Altınordu zaten artık bu ligde misafir olmalı. Alt yapısıyla ülke futbolunun rol model aldığı kulüp. Süper Lig’i sonuna kadar hak eden bir kulüp. Tüm İzmir takımlarına yeni sezonda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Karşıyaka kenetlenmeli

107 yıllık bir koca çınar Karşıyaka. Bulunduğu yeri hiç hak etmiyor. İvedilikle ayakları yere sağlam basarak üst liglere çıkmalıdır. Geçmişte yapılan yönetim hatalarıyla maalesef 3. Lig’e kadar gerilediler. Malumunuz transfer yasağı var. Alt yapıdan gençlerle mücadele etmek zorunda. Bana göre Karşıyaka’nın geleceği bu gençler. Çünkü orada gerçekten güçlü bir altyapı mevcut. Mesut Toros geçtiğimiz sezon bu işi çok iyi sırtlandı. Gençlerle Play Off kapısından döndüler. Sizlerin aracılığıyla yönetiminden, tekni birimine ve gençleri tebrik ediyorum. Yeni sezonda da istikrarı tercih edip Mesut Toros’la devam ediliyor. Bana göre Karşıyaka yeni sezonda kenetlenmeli ve her sene şampiyonluklarla üst liglere tırmanmalı. Karşıyaka’nın evlatlarının bunu başaracak güçleri var.