Ege İzmir futbolu şimdi çıplak!

İzmir futbolu şimdi çıplak!

27.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir futbolu şimdi çıplak!

İzmir futbolu şimdi çıplak




İkinci yarı başlarken İzmir adına haftanın maçları bir hayli ilginçti... Bütün kulüplerin "Hangi yola gidecekleri belli olacaktı..." Göztepe, Karşıyaka ve de İzmirspor kaybederlerse kesinlikle kendilerini "Düşme hattı içinde bulacaklardı." Doğrusu stresli, buz gibi bir hafta yaşadık. Hava da soğuktu, maçların beklentisi de (!)
Altay - Kocaelispor maçını ekranda izledim. Kötü skor sonrası inanın bozuk kafa ile Bulut'un iki üç gol kurtarışı aklımda kaldı. O kadar! Maalesef şampiyonluğa oynayan Altay, İzmir'in tek umudu idi. Çok büyük yara aldı. Alması da çok doğal.
Olmaz beyler, olmaz... Sizce Vestel Manisaspor enayi mi? Mustafa Denizli bu kadar oyuncu alırken israf mı yapıyor? Alın işte size! Yatırım yaptılar. Yozgat'ı deplasmanda ilk yarıdaki gibi dörtlediler. Büyük moral buldular. Yeniden, haklı olarak "Biz varız" dediler.

Mazhar Zorlu da söylemişti
Altay'ın Kocaeli on birinde ilk yarıya takviye bir tek Sedat gözüme çarptı. Takıma ne verir bilemem. Ancak yetmez. Futbol pozitif bir oyundur. "Ne ekersen onu biçersin" gibilerden. İnşallah maşallah ile asla olmaz. Para yok. İmkan yok, biliyorum. Ancak bu kadar yoklar sonrası size "Kocaeli'den de puan yok" derler. "Çok yaşayan çok bilirmiş" sözü gerçekten doğru. Daha sezon başlamadan, yaz aylarında, Sayın Mazhar Zorlu bey ile sohbet ediyoruz. Bana laf arasında, "Dikkat edilmez ise bu yıl İzmir'den iki kulüp düşebilir" diyor. Aradan beş ay geçiyor...
Ben ikinci yarının ilk maçlarını izlemek üzere Alsancak Stadı'na giderken, "Göztepe, Karşıyaka ve İzmirspor'un yenilmesi halinde ligin dibine çökeceğini" düşme paniğine gireceğini düşünüp, Mazhar beyin kulaklarını çınlatıyorum. Yaz aylarında dediklerini hatırlıyorum. İyi ki Karşıyaka ve İzmirspor galip geldiler. Ancak bana göre yetmez. Aynı hırs ve tempoyla yola devam. Her iki maçı da beğendim. Alkışlıyorum.

Gelin farkına varalım
Göztepe'nin durumu ise hiç de iyi değil. Adana mağlubiyeti çok kötü oldu. Düşme maçı gibi bir şey! Yukarıdaki cümleler, bu kulübümüzün geleceğini de izah eder sanırım. Bir şeyler yapmak gerek. Ama ne? Bilen de yok. Yapan da... Puantajın dibine yaklaştılar. Yazık!
Aslında gerçek olan bir şey var. Herkes "Vıdı vıdı" yapıyor. Demeçler verip. Lafla "Gargara" yapıyor. "Aslan, kaplan, büyük, çınar" diyor. Ama yetmiyor. Para olmadımı bunların hiçbiri olmaz ki. Galiba bizler de geçmişin anılarına sığınıp, İzmir futbolunun bugünkü halini kafamızda olduğundan çok büyütüyoruz. Aslında "İzmir futbolu çıplak" beyler! Şu "Kral çıplak" hikayesi gibi. Para olmadan asla giydiremeyiz ki onu. Gelin bunun farkına varalım artık.