Ege İZMİR ‘GÖZ’ALTINDA!

İZMİR ‘GÖZ’ALTINDA!

26.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Şahin, İzmir’de Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ni (KGYS) törenle hizmete açtı. 191’i sabit 221 kamera, kenti gözetleyecek.

İZMİR ‘GÖZ’ALTINDA

İzmir, artık sürekli gözaltında olacak. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İzmir’de Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ni (KGYS) hizmete açtı. Bornova’nın Hacılarkırı Mevkisi’nde kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi’nin açılış kurdelesi, Bakan İdris Naim Şahin, Vali Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından kesildi ve merkez resmen hizmete girdi. Bakan Şahin, Uludere ile ilgili açıklamalarından sonra tepkileri üzerine çekince, törende konuşma yapmadı. Kodrumalar, basına fırsat vermedi.

Haberin Devamı


MOBESE olarak bilinen Kent Güvenliği Yönetim Sistemi çerçevesinde, İzmir’in 100 önemli noktasında, 360 derece görüntüyü HD çözünürlüğünde kayıt eden kameralar yerleştirildi. İl genelinde 50 kapama noktasında asayiş noktasında asayiş amaçlı plaka takip sistemi kurulduğu bildirildi. Sistemde 191’i sabit 221 adet kamera bulunduğu, 2012 Ekim ayında kamera sayısının 280’e çıkacağı açıklandı.


Plakayı okuyor

73 plaka tanıma sisteminin de yer aldığı merkez, suça karışan araçları kameralar sayesinde izleyip yakalayabilecek. Sisteme, itfaiye ve 112 Acil Servis gibi müdahale ekipleri ile tüm e-devlet uygulamasının da entegre edilebileceği bildirildi. 245 personel, İzmir’in gözetlenmesinde görev yapacak. Sistemin ayrıca, 10 bin çağrıya cevap verebilecek kapasitede, Türkiye’nin en geniş acil çağrı merkezi olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

“İzmir için çalışıyoruz”

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, uzun süre kaçmayı başardığı gazetecilerle kısa da olsa konuşmak zorunda kaldı. Basın mensuplarının bedelli askerlik konusundaki sorusuna yanıt vermeyen Bakan Şahin, “Çok değerli İzmir’e her alanda daha güzel hizmet etmek için “ dedi.

Bakan’a ‘sus’ koruması

Uludere açıklamasıyla hükümette çatlağa neden olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı’nı ziyaretleri basına kapalı gerçekleştirdi. Gazetecilerin Bakan Şahin’e Uludere hakkında soru sorma girişimleri, korumalar tarafından engellendi. Adeta etten duvar ören korumalar, Bakan Şahin’i mümkün olduğunca gazetecilerden uzak tutarken, onların herhangi bir soru sormasına da izin vermedi. Bakan Şahin, MOBESE sisteminin açılışından sonra İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na da ziyaret etti.