Ege ‘İzmir, hak ettiği yatırımları almıyor’

‘İzmir, hak ettiği yatırımları almıyor’

14.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi aylık olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bir metrelik metro tünelini de devletimiz yapsın. İzmir hak etmiyor mu? Mesela Otogar-Halkapınar Metrosu 8-9 senedir yatırım planlarında” dedi.

‘İzmir, hak ettiği yatırımları almıyor’

İzmir’in topladığı vergilere oranla hak ettiği devlet yatırımlarını alamadığını ifade eden Soyer, “İzmir toplam 4 milyar lira yatırım almış. 2,5 milyar liralık yatırımı Büyükşehir Belediyesi yapmış. Gönül ister ki devletimiz daha çok işin içinde olsun. Çiğli Arıtma Tesisi 4. Faz 2. ikmal inşaatında kullanılacak hazine garantisiz dış kredi kullanma konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan beklediğimiz izin için destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a teşekkür ediyorum. Çiğli meselesiyle ilgili önemli bir engeli ortadan kaldırdı” dedi.

Haberin Devamı

Yeşil alan olacak

Yıkılan Buca Cezaevi’nin yapılaşmaya açılmasına karşı mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Soyer, “Yerine yapılacak imalatı engellemek için elimden ne geliyorsa yapacağım. ‘Buca Cezaevi’nin yeri yeşil alan olmalıdır’ diyorum bunun da sonuna kadar arkasında duracağım” diye konuştu.

‘Unutmuyoruz ders alıyoruz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Şiddetli Rüzgârlar, Fırtınalar Farkındalık” toplantısında konuştu.

“İzmir’in belediye başkanı olarak en büyük gayretim, afetlerden çıkardığımız bu önemli derslerin belediyemizin ve şehrimizin kurumsal işleyişine nüfuz etmesini sağlamak” diyen Soyer, “Unutan değil, hatırlayan; vazgeçen değil, ders çıkaran ve öğrenen bir şehir olmak. Göreve başladığımız günden bu yana yangın, sel, deprem, hortum, tsunami gibi büyük ve yıkıcı doğa olayları yaşadık. Bu felaketlerin ardından yaralarımızı büyük fedakârlıkla hep birlikte sarmaya gayret ettik. Ortaya koyduğumuz bu dayanışmayı bir adım daha ileri taşımanın yegane yolu, afetlerle mücadeleyi afet olmadığı zamanlarda da sürdürmek” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Gençlerden ulaşımı dönüştürecek fikirler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TÜSİAD işbirliğiyle hayata geçirdiği “Girişimcilik Merkezi İzmir” gençlerin önünü açmaya devam ediyor. Merkez yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilmesi hedefiyle girişimciler ile start-upları yatırımcılarını bu kez de İnci Holding’in paydaşlığında ve “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” teması altında bir araya getirdi. Değerlendirme Komitesi’nden geçen 8 iş fikri projeye katılmaya hak kazandı.

Umut veriyorlar

“Projelerin İzmir’de sürdürülebilir ulaşımla ilgili çalışmalara katkılar sunacağına inanıyorum” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Girişimcilerimiz, iş dünyası ve dünya ile buluşarak hayata değer katıyor ve umudumuzu büyütüyor” ifadelerini kullandı.