Ege İzmir’i çok sevdi yine yatıya geldi

İzmir’i çok sevdi yine yatıya geldi

06.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mısır’daki olaylar sonrası rotasını İzmir’e çeviren, bir kez de geceleyen dev gemi Splendida, ikinci kez konakladı

İzmir’i çok sevdi yine yatıya geldi

Dün akşam ayrıldı

MISIR’IN İskenderiye Limanı yerine İzmir’e gelip yolcularının Efes ve Bergama’yı görmelerini sağlayan dev yolcu gemisi MSC Splendida ikinci kez yatıya geldi. 1279 personeli bulunan gemi, ayrıca 41 ayrı ülkeden 3214 yolcu ile İzmir’de geceledi. Pazartesi günü erken saatlerde İzmir’e gelen gemi, salı günü akşam saatlerinde limandan ayrılarak, 24 saatten fazla kentte konaklamış oldu. Gemi, geçen ay ilk kez İzmir’e uğramaya başlamış ve uzun bir aradan sonra geceleme yapan ilk kruvaziyer olma ünvanını almıştı.

Arkas ısrar etti

ARKAS yetkilileri, ortağı oldukları MSC Cruises seferlerini İstanbul ve İzmir’e yönlendirerek gerek Türk yolcuların kruvaziyer turizmine alışmasına, gerese yabancı turistlerin İzmir’i tanıyıp ekonomiye katkı yapmaları için çalıştıklarını vurguladılar. İsim annesi Sophia Loren olan MSC Splendida, ikiz gemisi MSC Fantasia gibi, Avrupalı bir firma tarafından üretilen en büyük yolcu gemisi. Merdivenleri Swarovski taşlarla süslü MSC Splendida, 60 metre yüksekliğinde ve 333 metre boyunda. Büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen 1637 odası var.


Tarihi Kral Yolu turizme açılacak

BODRUM’UN Gümüşlük Beldesi’nde Tavşan Adası’na uzanan ve 2007 yılının ocak ayında suların çekilmesiyle gözler önüne serilen kral yolu turizme kazandırılacak. 150 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğindeki yolun restorasyonuna başlayacaklarını belirten Kazı Başkanı Prof. Mustafa Şahin, Tavşan Adası’nda eski bir kilise, din adamlarına ait mezarlar, antik Myndos Kenti’nin sur duvarlarının gün ışığına çıkarıldığını hatırlattı. Şahin, “Kral Yolu’nu onararak turistlerin Tavşan Adası’na kolaylıkla gitmelerini sağlayacağız” dedi.