Ege İzmir’i dünyaya açmaya az kaldı

İzmir’i dünyaya açmaya az kaldı

03.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası çapta ‘Tanıtım Strateji Planı’ hazırlıyoruz. Yabancı ajanslardan da yardım alacağız. İzmir’in nasıl tanıtılacağını profesyonellerle belirleyip daha çok yabancı yatırımcı ve turist çekeceğiz

İzmir’i dünyaya açmaya az kaldı

En doğru yol belirlenecek
İZMİR Valisi Cahit Kıraç, tanıtımda büyük atılım yapılmasını sağlayacak çalışmanın müjdesini verdi. Kıraç, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) “İzmir İli Tanıtım Stratejisi Eylem Planı” hazırladığını, akılcı bir yol haritası belirleneceğini söyledi. Kıraç hem bu plan hem de ayakbastı ücreti sorunu ve yeni kruvaziyer limanı hakkında merak edilenleri anlattı:

Kent için önemi çok büyük
“TANITIM strateji planı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Yabancı profesyonellerden de bu konuda yardım alacağız. Uluslararası çapta çalışma olacak. Tanıtımın en doğru şekilde nasıl yapılacağını kararlaştıracağız. Tüm avantajları değerlendirip daha çok yabancı turist ve yatırımcı çekeceğiz. Bu plan büyük önem taşıyor, çünkü İzmir’i dünyaya açacak...

Ayakbastının takipçisiyim
TİCARET Odası’nın karşıladığı ayakbastı ücretini İZKA’nın ödemesi için hukuki inceleme sürüyor. Uygunsa gereken destek verilecek. Ancak asıl çözüm, gemiden inen yabancılardan kişi başına alınan 2 doların aşağı çekilmesi ya da tamamen kaldırılması. Bunun için çalışıyoruz. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a konuyu iki kez ilettim. Israrla takip ediyorum.

Liman çok şey değiştirir
ÜÇKUYULAR’A kruvaziyer limanını destekliyorum. İzmir, kruvaziyer turizme yılda 50 bin turistle başladı. Bu sene hedef 400 bin. Oysa İzmir deniz yoluyla yılda bir milyon, hatta 10 milyon turist getirebilir. Gemilerin bekleme süresi de artırılabilir. Bunun için önce limanın yeri kesinleştirilmeli, sonra da imar planlaması gerçekleştirilmeli.”