Ege ‘İzmir’i, kuklayla dünya tanıyacak’

‘İzmir’i, kuklayla dünya tanıyacak’

19.02.2018 - 04:14 | Son Güncellenme:

İzmir Uluslararası Kukla Günleri, 26 ülkeden sanatçıların katılımıyla 1 Mart’ta başlayacak. Festival Direktörü Dinçer, “Kuklanın başkenti olacağız” dedi

‘İzmir’i, kuklayla dünya tanıyacak’

İzmir Uluslararası Kukla Günleri, 1-18 Mart günleri arasında 12. kez kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Organizasyonda bu yıl 26 ülkeden 50 kukla tiyatrosu topluluğu 281 gösterimle yer alacak.

İzmir’de birkaç kukla tiyatrosu topluluğunun katılımıyla küçük bir festival olarak başlayan Kukla Günleri, dünya kuklacılarını kentte buluşturacak. Festival Direktörü Selçuk Dinçer, 12. yıllarında İzmir’i dünyaya tanıtan markalardan biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti, “Amacımız, kentle anılacak bir sanat etkinliğiydi. Kukla sanatını geliştirmek hedefiyle İzmir Uluslararası Kukla Günleri’nin ilkini düzenledik. İzmirlileri modern kukla sanatıyla tanıştırdık” dedi.

Festivali dünyaya açtıklarını ve yaklaşık 5-6 yıldır yapılan festivaller arasında dünyanın en büyük organizasyonuna imza attıklarını vurgulayan Dinçer, ‘Gelişim için kuklayı izleyin’ sloganıyla festivale 100 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

OKUL AÇMAK İSTİYORLAR

İzmir’i kukla üzerinden tanıtmaya çalıştıklarını vurgulayan Selçuk Dinçer, “Bu, turizmi de olumlu yönde etkiledi. Kentte düzenlendiği zaman yüzlerce farklı noktada etkinlik yapılıyor. Yıllardır İzmir’i ‘kuklanın başkenti’ yapmak için çalışıyoruz. Bir düşüncemiz de şehirde kukla okulu açmak” dedi.