Ege ‘İzmir’in kaderini Konak değiştirdi’

‘İzmir’in kaderini Konak değiştirdi’

10.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tartan, Kanal Ben TV’de, belediyecilikte yarattıkları devrim sayesinde otel ve hastane yatırımlarının arttığını, en az 5 bin kişiye istihdam sağlandığını anlattı

‘İzmir’in kaderini Konak değiştirdi’

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Ekonomik Yerel Yönetim kavramını belediyecilik literatürüne kazandırdıklarını söyledi. Gazeteci-yazar Erol Yaraş ve Deniz Ölgün’ün internetten yayın yapan Kanal Ben televizyonunda “Net Gündem” programına konuk olan Başkan Tartan, İzmir’in kalbinin Konak’ta attığını söyledi. Tartan, belediyeciliğe yeni bir kavram kazandırdığını ve litaratürde “Ekonomik Yerel Yönetimler” kavramının kullanılmaya başlandığını belirtti.

Sessiz devrim yapıldı
Göreve geldiği 2009 yılından bugüne kadar yirmiye yakın kurs açtığını ve bu kurslarda bine yakın insanı iş sahibi yaptığına değinen Tartan “En son kadın aşçılarımız İZİKAD (İzmir İş Kadınları Derneği) ile anlaşarak iş sahibi oldu. Ben buna ‘Sessiz Devrim’ diyorum. Bir anket yaptırdım. Ankette İzmir’de hastane olmadığı için gelmedikleri çıktı. Hemen teşvik ederek bu konuda gelişim sağladık. Hastanelerdeki yatak sayıları bile ikiye katlandı. Otel sayıları da ikiye katlandı. 10 hastane kuruldu. 5 bin insanı işsizlikten kurtardık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şahin Tepesi eylüle yetişecek
Gültepe’de ‘Şahin Tepesi’ diye bilinen 50 dönümlük ormanlık alanda seyir terasları yapıldığını hatırlatan Başkan Tartan, “Dinlenme tesisleri, yürüyüş alanları ve körfez ayağınızın altında. Çınarlı’da 30 yıllık Ziraat’in eski bahçesi. Arabalar atılmış, ağaçlar yakılmış mezbelelik. 30 yıldır duruyordu. Düzenliyoruz. Eylül ayına yetiştireceğiz. Çınarlı’daki alanı da çocuk ve kadın ağırlıklı bir yer olarak düzenleyeceğiz. 250 yıllık ağaçlar, birçok bitki çeşidi var. Çocuklara bitki yolu yapacağım. Sevgi yolundan sonra bitki yolu olacak. Çocuklar bitkileri tanıyacak” dedi.