Ege İzmir Körfezi’ne “Palmiye Adası”

İzmir Körfezi’ne “Palmiye Adası”

30.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollanda’da yaşayan işadamı Mustafa Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Kanal İstanbul’ projesinin kendisine ait olduğunu iddia etti.

İzmir Körfezi’ne “Palmiye Adası”

Hükümete, “2. Boğaz ve Palm Islands” adıyla sunduğu projenin kuşa çevrildiğini öne süren Coşkun, İzmir’e yönelik proje hazırladığını da söyledi.

‘Kentin kaderi değişir’

“Palm İzmir” adlı çalışmayla ilgili olarak, İzmir Valiliği’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verdiğini dile getiren Coşkun, “Valilik dışında kimse ilgi göstermedi. Defalarca denememize rağmen başkanlara ulaşamadık. Projemiz İstanbul, Antalya ve Çukurova için de geçerli. Dubai’deki palmiye adalarıyla benzer özelliklere sahip. Palmiye dallarını anımsatan adanın üzerinde lüks yalılar ve yaşam alanları bulunuyor. Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü’nden de bilimsel görüş istedik” dedi. Coşkun, İzmir Körfezi’ne yapılacak palmiye adaları projesinin, turizmi şaha kaldıracağını, kentin kaderini değiştireceğini, İzmir’i, Akdeniz’in en gorkemli ve zengin turizm kentine dönüştüreceğini savundu.

İşte, projenin detayları

* 2. Boğaz, İzmir, Antalya ve Çukurova koyundaki Palm Adaları Mavi Bayrak’lı olacak.
* İzmir Korfezi’ndeki, Palm Adası’ndan karşıya asma köprü yapılabilecek.
* Palm adalarının gövde ve dalları balık sırtı seklinde olacak.
* 5 yıldız seviyesinde, 50 milyar Euro değerindeki Palm Adası’nın kara bağlantısı, Balçova ya da Karşıyaka’dan yapılacak. Bağlantı olmayan yakaya da açılır-kapanır köprüyle bağlanılacak.
* Adalar, su ihtiyacını kendisi karşılayacak. Elektriğini de güneş enerjisiyle temin edecek.
* Projenin hayata geçirilmesi için körfez taranıp, kazılacak. Adalar, elde edilecek kum ve çamurla oluşturulacak.