Ege İzmir mutfağı GastroShow’da

İzmir mutfağı GastroShow’da

01.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu GastroShow’da, kente has lezzetler ve kent mutfağının zenginlikleri vitrine çıktı.

İzmir mutfağı GastroShow’da

İzmirli Şef Ahmet Güzelyağdöken’in sunumuyla düzenlenen yemek yoğun ilgi gördü. Başkan Tunç Soyer, “55 yılımı İzmir’de geçirdim ve her gün bu kente bir kere daha şaşarak, bir kere daha aşık olarak yaşadım. Olağanüstü bir cennet. Biz ne yazık ki hala derya içinde olup deryayı bilmeden yaşayan balık gibiyiz. Ama keşfettikçe, içinde yaşadıkça, tattıkça, kokusunu aldıkça, rengini gördükçe biliyoruz ki daha yapacak çok işimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Özel mönü

Güzelyağdöken’in sunumuyla gerçekleşen yemekte kırma zeytin, zeytinyağlı can erik, deniz fasulyesi, deniz börülcesi, kaya koruğu üçlemesi, Urla bebek sakız enginarı, kabak çiçeği dolması, kese yoğurdu, çingene salatası, ayvalı mini enginar, bamya turşusu, mini kalamar dolma, mavi kuyruk karides, sütlü balık, gambilya favası, fırında kuru incir tatlısı ile tulum peyniri servis edildi.

Öte yandan İzmir’in mutfak tarihi konuşuldu. Arkeolog ve gıda mühendisi Doç. Dr. Ahmet Uhri ve gazeteci yazar Nedim Atilla’nın konuşmacı olduğu ‘İzmir Mutfağının Tarihsel Kökenleri’ oturumunda, kentin tarih boyunca aldığı göçlerle mutfağının şekillendiği ve sofra zenginliğinin oluştuğu belirtildi. İzmir’in mutfak kültürünün çok çeşitliliğinden bahseden Atilla, “İnsanların İzmir kadar iyi beslenip, kendilerini iyi hissettikleri başka bir mutfak yoktur” dedi. Uhri de, “Göçle gelen herkes kendi mutfağından bir şeyler getirmiş. Gastronomi turizmi sadece yediğin değil, hikayesidir de. Hikayesi olmadan olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lezzetlerimize hayran

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, GastroShow’un ana sponsoru olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret etti. İmamoğlu çiftini, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer karşıladı. Başkan Soyer, İzmir standındaki Halkın Bakkalı, Visit İzmir, Fuarİzmir, Tarkem, Turuncu Çember, Baysan A.Ş, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı, Coğrafi İşaretli Ürünler bölümlerini gezen Başkan İmamoğlu’na eşlik etti. retilen mozerella peynirinden tadan Ekrem ve Dilek İmamoğlu, karakılçık tohumuyla ilgili de bilgi aldı. İmamoğlu, “Tarım iyi insanların eline geçerse neler oluyor görüyoruz” dedi.

TARKEM standında

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, Kemeraltı lezzetlerinin tanıtıldığı TARKEM standını da gezdi; İzmir ve Ege bölgesi gastronomi kültürü hakkında bilgi edindi. Kemeraltı, somut olmayan kültürel miras ögeleriyle de çok renkli bir mozaiğe sahip.