Ege İzmir trafiğine 1 milyarlık neşter

İzmir trafiğine 1 milyarlık neşter

14.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Buca ile otogar arasında şehir trafiğine girmeden bağlantı sağlayacak tünel ve viyadük projesi kente nefes aldıracak

İzmir trafiğine 1 milyarlık neşter

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca ile Bornova arasında açılacak ve şehrin trafiğini rahatlatacak tünel ile viyadük projesinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Proje tamamlandığında maliyetinin 1 milyar lirayı bulacağını belirten Başkan Soyer, “Büyükşehir bu bütçeyi yüklenebilecek güçtedir. Bunun altından kalkacağız ve İzmirliye nefes aldıracağız. Viyadük ve tünelle beraber kesintisiz bir ulaşım imkanı yaratmış olacağız. Bu bölgedeki akışın rahatlaması, kentin diğer bölgelerindeki rahatlamayı tetikleyip şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltacak” dedi.

Yepyeni ulaşım aksı

“Ayaklar, üstteki kirişler, bütün bunlar 1850 metrelik bölüm 6 ay içinde en geç bitmiş olacak” diyen Soyer, “Ağustos ayının ortalarında tünel ile ilgili ihaleyi yapacağız. Etap etap yürüyecek ama sonunda çevre yolundan girildiğinde Buca, Konak ve Bornova’yı birbirine bağlayacak yepyeni bir aksı açmış olacağız” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Tünel tamamlanıyor

Büyükşehir ayrıca yarım kalan tünel inşaatının bitirilmesi için de önümüzdeki ay ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. İzmir’in en uzun tüneli, ‘Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi’nin ikinci etabı kapsamında inşa edilecek.