Ege İzmir trafiğine çözüm

İzmir trafiğine çözüm

11.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçimden önce verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor.

İzmir trafiğine çözüm

Ekipler, tam kapanma sürecini fırsata çevirerek kent içi ulaşımı rahatlatmak için 7 ayrı bölgede kavşak ve yol düzenlemesi yapıyor. Bornova Egemak, Konak Karataş, Alsancak Gar, Balçova Marina, Çiğli Koçtaş, Karabağlar Yaşayanlar kavşakları ile Altınyol Caddesi’nde trafik yoğunluğunu ve sıkışıklığını azaltacak, kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlayacak çalışmaların bayramdan önce tamamlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Gar önünden Bornova yönüne trafik yoğunluğunu azaltmak, kesintisiz trafik akışını sağlamak için tramvay durağı ile gar arasındaki yaya geçidinin yeri değiştirilerek Sait Altınordu Heykeli önünden tramvay durağı yönünde yaya geçidi yapıldı. Altınyol Caddesi’nden Turan Kavşağı’na doğrudan dönüş kapatılıyor. Kavşağa girecek araçların yan yolu kullanması ile Altınyol’daki trafik yoğunluğu azalacak, trafik bu noktada daha güvenli hale gelecek.

Otoban rahatlıyor

İzmir-Çeşme Otoyolu’ndan Haydar Aliyev Bulvarı’na (İnciraltı) sola dönüşlerde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla 30 araçlık sığınma cebi oluşturuyor. Kavşaktaki orta göbek kaldırılarak üçgen adacık yapılacak. Haydar Aliyev Bulvarı’ndan hem Konak hem Üçkuyular yönüne gidecekler için trafik akışı dört şeride çıkarılacak. Yığılmalardan dolayı tek şeride düşen otobana giriş kısmı üç şeride çıkacak şekilde düzenlenecek.