Ege İzmir voleybolunda Özateş rüzgarı

İzmir voleybolunda Özateş rüzgarı

20.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2008 yılında spor okulları olarak yola çıkan Özateş Voleybol Kulübü, son 20 ayda 2 lig birden atlayıp amatör ligden 1. lige çıkarak destekleyenlerine ve İzmir voleyboluna başarı resitali sergiliyor

İzmir voleybolunda Özateş rüzgarı

Gerçek anlamda Türk Voleybolu’na sporcu yetiştirmek için yola çıkan ve Halil Özmert’in kuruculuğunu üstlendiği Özateş Voleybol Kulübü, en dipten zirveye sıçrayışı ile İzmir voleybol tarihinde kendinden övgü ile söz ettirmeye devam ediyor. Spor okulları olarak açılan kulübün kendi bünyesinde yetiştirdiği oyuncular ile kısa sürede ki hızlı sıçrayışını değerlendiren Özateş Voleybol Kulübü kurucusu ve Antrenörü Halil Özmert,” Hedefimiz en başta sporcu yetiştirmek oldu. Kendi alt yapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncuları Milli Takım seviyelerine getirmeyi hedefledik. Bu konuda sporumuz ve oyunumuzla hem kendimizden söz ettirelim hem de sıfırdan başlayan ve kurumsal olmayan bir kulübün neler yapabileceğini herkese gösterelim istedik” dedi. Hava Kuvvetleri’nden emekli astsubay olan deneyimli çalıştırıcı Özmert, “ Hava Kuvvetleri voleybol takımında oyuncu ve antrenör olarak yer aldım. Göztepe Bayan A takımı hocalığı yaptım. Marmaris Belediye’de, Milli Eğitim Vakfı, Okay Spor ve daha bir çok takımın kurucu üyeliğini yaptım. Artık kendimin de bu işi yapabilecğini düşünerek kulübü kurdum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Amacımız kurumsallık’

Oyuncularının başarısı ve sahada ortaya koydukları etkili oyun adına hedefledikleri noktada olduklarını söyleyen Halil Özmert, bundan sonraki önceliklerinin kurumsal olmak olduğunu da belirtti. Özmert, “Amacımız daha kurumsal olup sürekli sponsor aramayarak kendi kendimizi idame ettirmek olsun istiyoruz. Şuanda da kurumsal destek olmadan bu işlerin yürümesinin zor olduğunun farkındayız. Rakiplerimizin çoğu belediye takımları, özel okullar. Dev bütçelerle savaşmak zorunda kalıyoruz. 2. ligde bu durumun üstesinden geldik. Şimdi işler daha zor. 20 ay önce bölgesel lig takımı ile yola çıktık. 2. ligde de orta sıralarda oynayan genç bir takım olarak devam ederken takımın başarısı bizi iteleyerek bu günlere getirdi. Geçen sene 2.lig kadromuzda kendi bünyemizde yetişen 16 oyuncumuza şans verdik. 1. ligdeki öncelikli hedefimiz ligde kalmak” dedi. Bu sezon 1. ligde sadece saha içinde voleybol ile değil aynı zamanda büyük bütçelerle de mücadele edeceklerini dile getiren Özmert, “Başarımız ortada bunu da sürdürmek istiyoruz. Yetiştirici kulüp özelliğimiz var. Gençleri parlattığımız sistemimiz var. Sultanlar ligi dünyadaki en iyi lig diyebilirim. Bakın en iyi liglerden biri demiyorum en iyi ligi diyorum. Özellikle bayanlar ligi. Avrupa şampiyon kulüpler şampiyonasında hep Türk takımları şampiyon oluyor. İlk 4 takım bile Türk takımı olabilir. Voleybolun Messi’leri Türkiye’de. Bizim hedefimiz bu ligden o lige oyuncu taşıyabilmek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

27 MAÇTA 4 MAĞLUBİYET

Çalışmalarını İnönü Anadolu Lisesi Kapalı spor salonunda kiralama usülü gerçekleştiren Özateş, A takımı maçlarını Balçova Kapalı Spor Salonu’nda oynuyor. Geçen yıl maçlarımız hep full tribün izlendiğini vurgulayan Özmert “27 maçta 4 mağlubiyet aldık. Finaller dahil. Küme düşme tehlikesi yaşamayan rahat bir ortamda maddi sıkıntıları düşünmeden mücadelemizi vermek istiyoruz. Bu süreçte bize her daim manevi destek olan Karabağlar kaymakamımız Mehmet Sadık Tunç’un ve antrenman yapmamızda pürüzleri kaldıran İnönü Lisesi Okul müdürünün desteklerine minnettarız” dedi.

Yazarlar