Ege İzmirdeniz’de 4. ETAP’a onay Karantina’ya iskele

İzmirdeniz’de 4. ETAP’a onay Karantina’ya iskele

15.04.2017 - 06:18 | Son Güncellenme:

.

İzmirdeniz’de 4. ETAP’a onay Karantina’ya iskele

İzmir’i yepyeni bir çehreye kavuşturacak olan İzmirdeniz projesinin 4. etabı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi. Üçkuyular Vapur İskelesi ile Konak Köprülü Kavşağı arasında yapılacak olan meydan, otopark ve iskelelerle İzmirlilerin denizle ilişkisinin daha da güçlenmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

egedesonsoz.com’dan Ender Aldanmaz’ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden düzenlenmesini hedefleyen ‘İzmirdeniz Projesi’nin 4. etabına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi.

Görünüm değişecek

Mavişehir-Alaybey Tersanesi arası (1.Bölge), Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arası (2.Bölge), Alsancak Limanı-Konak Köprülü Kavşağı arası (3.Bölge) ve Konak Köprülü Kavşağı-Üçkuyular Vapur İskelesi arası (4.Bölge) olarak belirlenen ve 4 ayrı etaptan oluşan proje kapsamında Bakanlık nezdinde önemli bir adım atıldı.

Projenin 4. Etabı olan ve Üçkuyular Vapur İskelesi ile Konak Köprülü Kavşağı arasını kapsayan proje ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, yeni bir görünüme sahip olacak. Yapımı devam eden Üçkuyular-Halkapınar Tramvay Hattı’nın da planlamaya dahil olduğu proje kapsamında sahil yolunun yurttaşlar tarafından daha aktif kullanımı sağlanacak. Göztepe İskelesi çok daha etkin bir hale gelecek. Ayrıca çalışmaları devam eden Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi ve Meydan projesi civarında oluşacak yoğunluk sebebiyle alana bir iskele kazandırılacak.

Haberin Devamı

Fuar alanı yapılacak

Karantina İskelesi’nin hemen bitişiğine ise fuar alanı inşa edilecek. Fuar alanının ağırlıklı açık alan olarak kullanılması öngörülürken, ayrıca alanda takılıp sökülebilir elemanlarla inşa edilen, lokanta, gazino, çay bahçesi, sergi üniteleri gibi fonksiyonların yer alması öngörülüyor. Projeyle, 10 iskele yapılacak.