Ege İzmir’e bir de böyle bakın!

İzmir’e bir de böyle bakın!

18.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’ın öncülüğünde, büyükannesi Marguerite Pagy ve onun kızı olan babaannesi Wanda Arcas’a ait tarif defterlerinden seçki, tek bir eserde buluştu.

İzmir’e bir de böyle bakın

İzmir’de doğup büyüen 1875 doğumlu Marguerite Pagy ve kızı 1910 doğumlu Wanda Arcas’ın iki farklı yüzyıldaki tarif defterleri üzerinden dönemlerinin sosyal kültürel yapısını da içeren bir kurguyla yazılarak kentin tarihine gastronomik bir yolculuğa çıkaran ‘Anneden Kızına’ kitabı okuyucuyla buluştu. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’ın öncülüğünde, halası Aurette Arcas tarafından korunan, büyükannesi Marguerite Pagy ve onun kızı olan babaannesi Wanda Arcas’a ait tarif defterlerinden bir seçki, şehrin tarihi, çok kültürlü yaşamı ve gastronomisini içeren hikayeleştirilmiş bir anlatımla Anneden Kızına eserinde bir araya geldi. Şef Aylin Yazıcıoğlu tarafından tarif defterlerinden seçilen reçeteler, orijinal hallerine olabildiğince sadık kalarak günümüz ölçü ve sofralarına uyarlandı. 

Haberin Devamı

Arkas Arcademia Mattheys Köşkü’nde gerçekleştirilen tanıtımla birlikte şef Osman Sezener’in yorumuyla hazırlanan ilk lezzet sunumunda, aralarında Lucien Arkas, Aurette Arcas, Wanda Costopoulous’un da bulunduğu aile üyeleri bir araya geldi. Bernard Arkas, “İstedim ki ailemin kadınları kaybolmasın ve unutulmasın, tüm yaşanmışlıkları ve emekleriyle anılsın. Bu kitap, hafızalarımızın dışında ailemizin kadınlarından çocuklarımıza kalan yazılı bir iz olacak” diye konuştu.